Kompanija Balkan Bet donirala školski pribor za decu bez roditeljskog staranja pod starateljstvom u Pirotu

21. avgust 2023. 14:02 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Svečanoj sali Gradske uprave Pirot danas je Kompanija Balkan Bet donirala 13 paketa školskog pribora koji su namenjeni deci bez roditeljskog staranja pod starateljstvom. Donaciju su obezbedili zaposleni u Balkan Betu, a primio je Centar za socijalni rad, koji će pakete podeliti starateljima ove dece u narednom periodu.

Nenad Jovanović, regionalni direktor Kompanije Balkan Bet, istakao je da je dobra saradnja sa lokalnom zajednicom u kojoj posluju na listi prioriteta njihove kompanije i u skladu sa tim realizuju projekte za dobrobit zajednice i njenih stanovnika. Ovom prilikom donirali su školski pribor za decu bez roditeljskog staranja i socijalno ugrožene.  

Marija Vasić, direktorka Centra za socijalni rad u Pirotu, kaže da su zadovoljni što je Balkan Bet prepoznao našu lokalnu zajednicu koja mnogo čini za dobrobit dece, pogotovo dece bez roditeljskog staranja.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, rekao je da lokalna samouprava želi da brine o svakom detetu koje živi na teritoriji grada, ali da uvek postoji neko dete kome je potrebna dodatna pomoć, kao i ljudi koji tu pomoć pružaju, tako da su sa radošću prihvatili pomoć Balkan Beta i usmerili je na najosetljiviju grupu dece.

U Pirotu trenutno živi 23 dece bez roditeljskog staranja pod starateljstvom.