Ko to prodaje, da ne proda AHA Mura Prvi maj?!?

22. jun 2017. 13:00 Privreda Pirot Plus Online

… Kada sam pre neki dan prolazio pored Prvog maja i video neke delove Fabrike u raspadanju i korovu , prvo što mi je palo na um, da će jednog dana i stečajni upravnik i članovi Odbora poverilaca i nadležno Ministarstvo moliti nekoga da kupi ZA JEDAN DINAR ruinu od Fabrike da ne bi propala!

Pripremao sam se za komentar i kada sam već ,,imao u glavi,, poruku za GORE POMENUTE, danas je stigao podnesak STEČAJNOG UPRAVNIKA ,koji se uzgred naljutio na nas i koji smo mi bez ikakvog komentarisanja objavili.

Pošto smo dobro razumeli i analizirali njegovu ,,odluku,, i dobili izjavu gradonačelnika Vladana Vasića, eto sada saopštavamo našu poruku, da je svaki dan preskup za AHA Mura Prvi maj i svi oni koji se na ovakav i sličan način poigravaju , snosiće jednog dana, ako ne odgvornost, imaće bar grižu savesti. I ona naša "ko hoće veće…" često zna da bude i životna kazna.

Iako je verujemo Miroljub Dimitrijević, pravnik ili ekonomista, pretpostavljamo, čovek je poslao pismo koje kada se dublje analizira izaziva čudjenje!

Dimitrijević javno kaže da se izjasnio samo jedan član, a to je Javno pravobranilaštvo Pirot, koje je prihvatilo ponudu Slobodne zone, a da od ostalih članova Odbora, NIJE STIGAO ODGOVOR!

Dimitrijević na osnovu toga zaključuje da su i oni PROTIV ( !!!!!) I donosi odluku na koju nema pravo, da proglasi prodaju neuspešnom!

……………………………………………………………………

Gradonačlnik Vladan Vasić u izjavi koju nam je poslao, podvlači, da stečajni upravnik NIJE imao pravo da proglasi prodaju neuspelom jer NEMA odluku Odbora poverioca. Gospodin Dimitrijević slobodno tumači da su četiri člana odbora koji se nisu izjasnili protiv prodaje Prvog maja. Da li je moguće? Nije on proglasio - već predložio sudiji da to on učini. Videćemo sta ce reći stečajni sudija.

Dakle, zavrzlama oko AHA Mura Prvi maj se nastavlja. I pored toga što su bile četiri prodaje neuspešne, i pored toga što se konačno javio jedan kupac, NEKOME očigledno ne odgovara da AHA Mura Prvi maj, konačno dobije vlasnika.

Pre neki dan kada smo objavili razgovor sa Rodoljubom Ćirićem, objavili smo i to da smo želeli da razgovaramo i sa predsednikom Odbora, koji inače radi u niškoj Regionaloj privrednoj komori i Ljubomirom Sotirovom ,kao predstavnikom radnika. Obojica su odbila da govore o informaciji koju je saopštio Dimitrijević. Danas se ponovilo isto! Pojedini od članova Odbora u nekim situacijama jedno govore, a potom drugo rade. Svoj stav tada, saopštili su gradonačelnik Vladan Vasić na specijalnoj Konferenciji za novinare i Rodoljub Ćirić koji je bio začudjen sadržajem i detaljima u formulaciji obrazložnja!!!

Da u ovoj priči o čudnim okolnostima pod kojima se ,,prodaje,, AHA Mura Prvi maj podsetimo da je gradonačelnik Vladan Vasić u jednoj izjavi predložio , posle neuspešne četvrte prodaje, da se AHA Mura Prvi maj prodaje u delovima, stečajni upravnik je i to odbio!

Uz sve to, pored Merkatusa i Kodeksa zahvaljujući kojima se Fabrika održava ,,u životu,, Gradska uprava je saopštila da postoje još dve zainteresovane inostrane firme koje žele da zakupe poslovne prostore i uposle radnike.

To, medjutim, nije bilo dovoljno da se donese odluka koja bi donekle sačuvala ovaj nekadašanji gigant.

Ovako, neka bude upamćeno: doći će dan, ukoliko bude još ovakvih nadmudrivanja, da će u Prvom maju ostati samo korov, psi lutalice, polomljena stakla, pacovi u Muzeju u kancelarijama i ruina!

Gospodo iz Odbora dozovite se pameti, ili obujte čizme do kukova, dodjite u Pirot i prošetajte, ako smete prvomajskim krugom.

Sve će vam se "kasti"! Dok nije kasno! Ako već nije!!!