Klasična muzika na moderan način - Kvartet "Dinamika music"! Grad Pirot i Dom kulture učesnici projekta "Muzika na tvrđavama"

17. jul 2021. 13:18 Kultura Pirot Plus Online

Koncert kvarteta “Dinamika music”, koji je trebalo da bude održan sinoć u tvrđavi Momčilov grad odložen je zbog lošeg vremena. Organizatori su odlučili da koncert pod nazivom “Muzika na tvrđavi” bude održan danas u podne na trgu ispred Doma kulture.

Inače, koncert organizuje Dom kulture Pirot u saradnji sa Udruženjem „ArtLink“-Beograd.

U izjavi za Portal Pirot Plus onlajn, Jovanka Višekruna Janković, umetnički direktor ArtLink i ArtLink festivala, istakla je da su Grad Pirot i Dom kulture partneri na projektu "Muzika na tvrđavama" i da će Pirot predstavljati Srbiju u ovoj evropskoj inicijativi zajedno sa još tri grada.

Piroćancima su danas imali priliku da čuju gudački kvartet “Dinamika music” koji izvodi klasičnu muziku na moderan način. Zapravo, prema rečima umetničke direktorke ArtLinka, u pitanju su akademski muzičari, jedan je DJ, a tri violinistkinje sviraju na električnim violinama.

Ovaj kvartet sjedinjuje muziku kroz vreme od Vivaldija do Majkla Džeksona i među prvima su u Srbiji koji izvode remikse najpoznatijih klasičnih kompozicija.