KK Pirot: Stigao Rašić, vratio se Kosanović... VIDEO

06. septembar 2014. 09:00 Sport Pirot Plus Online

Sve je u petak uveče u Hali Kej delovalo ozbiljno, radno kao atmosfera na treninzima velikih ekipa. U Košarkaškom klubu prionuli su na ozbiljan rad, ojačali rukovodstvo, doveli mladog, stručnog, ozbiljnog, ambicioznog stručnjaka, ali i obezbedili pojačanja koja treba da znače novi kvalitet ovom, Piroćancima, priraslom za srce, timu! Uostalom, istorija ovog kluba, tradicija, izazivaju godinama neka posebna osećanja.

Pirotski drugoligaš veoma ozbiljno priprema se za novo prvenstvo. Naš Klub doveo je četiri pojačanja, Gaćinovića, Raičevica, Rašića i Lukovića i zadržao trojicu odličnih igrača iz prošle sezone, Kosanovića, Mukanovića i Filipovića.

U petak veče predstavljen je Rašić, a Luković stiže u ponedeljak. Trener Mihajlo Mitić, kaže da je više nego zadovoljan prelaznim rokom koji je završen u sredu.

- Dobili smo igrače koji su nam bili neoophodni, pre svega na pozicijama gde nam je to najpotrebnije, na spoljnim linijama i na "trojci" i "petic", Šteta što je Miodrag Stojanović napustio košarku zbog posla, a Borko Djordjević se vratio u SAD. To su domaći igrači, što nam je bilo veoma važno.

Predstoji nam sada novi ciklus rada, kada ćemo igrati utakmice. Planiramo da do početka prvenstva odigramo desetak susreta. Prvi je u nedelju sa Zdravljem, zatim idućeg petka i subote dolazi Sloga Kraljevo i tako redom.

To nam je rekao trener, nemajući mnogo vremena za razgovor jer su termini u Hali kej zbijeni i ne sme da se gubi nijedan sekund.

Pre razgovora sa njim, mi smo završili veliki posao. Čuli smo trojicu znalčajnih igrača. Svako od njih ima svoju priču, utiske...

Novajlija Lazar Rašić, igra na poziciji "trojke"

Nikola Raičević, Odlilčni bek stigao je pre desetak dana iz Napretka iz Aleksinca

Predrag Kosanović, njegov ostanak u Pirotu biće izuzetno značajan. Radi se o izuzetnom sportisti i čoveku!

Slaviša Svilarov, predsednik Kluba, još jedna vrednost Kluba, a ovo rukovodstvo sa agilnim predsednikom.

U nedelju od 18:3o Pirot igra drugi trening meč sa leskovačkim Zdravljem, novim drugoligašem.