KEY projekat: Jedan od pet centara za celoživotno učenje i karijerno vođenje otvoren u Odseku Pirot

20. maj 2021. 08:45 Društvo Pirot Plus Online

Odsek Pirot Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija Niš učestvuje u “Key projektu” Erazmus kancelarije. Prema rečima prof. dr Emilije Popović, rukovodioca Odseka, oni su jedan od partnera na projektu, a koordinator je Visoka škola za vaspitače iz Novog Sada.
Pored Visoke škole za vaspitače iz Pirota, učestvuju škole iz Sremske Mitrovice, Kruševca i Vršca.

Prof. dr Emilija Popović ističe da se već vidi benefit iz ovog projekta, jedan od pet centara za celoživotno učenje i karijerno vođenje je otvoren u Odseku Pirot.

Već smo definisali i kratke programe koji će se realizovati u centru, takođe, za dualno obrazovanje uslov je posedovanje jednog ovakvog centra, tako da je višestruki benefit i ovog projekta koji je još uvek u toku, a u kojem naša škola učestvuje, rekla je prof. dr Emilija Popović.

Partner na projektu je i Udruženje vaspitača Srbije i Zavod za udžbenike.

Podsećamo da Visoka škola u Pirotu učestvuje u projektu od novembra 2018. godine. KEY (Keep Educating Yourself) projekat realizuje se u okviru Erazmus + programa. Ovo je projekat iz domena izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju i njegov osnovni cilj jeste uspostavljanje centara za celoživotno učenje u okviru visokoškolskih ustanova koje se bave obrazovanjem budućih vaspitača, a koji će služiti za obuku vaspitača i praktičara i predstavljaće lokalne centre za podučavanje specijalizovane za različite oblasti.

Projekat je okupio partnere iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Rumunije i Velike Britanije i predviđeno je da traje tri godine.