Kardio medika u korak sa svetskim standardima. NOVO - Dečija kardiologija i sportski sistematski pregledi

05. oktobar 2020. 06:00 Vaši oglasi Pirot Plus Online

Fizička aktivnost je jedan od najvažnijih koraka u poboljšanju zdravlja. Loša ishrana i nedovoljna fizička aktivnost su glavni razlozi za nastanak srčanih i moždanih udara, dijabetesa, depresije, gojaznosti i mnogih drugih bolesti.

Opšte je poznato da fizička aktivnost utiče na dobro raspoloženje, održavanje kondicije i vitku liniju, kao i sveukupno zdravstveno stanje organizma.

Nije dovoljno baviti se sportom da bi dete bilo zdravo, nego na pravilan način pratiti razvoj i rast deteta, kao i njegovo kompletno zdravstveno stanje. Samo ako je zdravstveni aspekt u svakom trenutku dobar, onda sport podstiče zdravlje. Upravo zbog toga se kontinuirano nadzire njihovo zdravstveno stanje, kao i pravilan rast i razvoj kroz sportske sistematske preglede.

Lekarski pregledi su namenjeni apsolutno svima, od rekreativnih do profesionalnih sportista.

Pre početka svakog programa vežbanja potrebno je  utvrditi trenutno zdravstveno stanje putem sistematskih pregleda i konsultovati se sa lekarom, a nakon toga i  trenerom.

Profesionalni instuktori, treneri i sportski stručnjaci preporučuju lekarske preglede kako bi utvrdili trenutno zdravstveno stanje, rizike, ograničenja pojedinaca ili saznali o prošlim povredama ili operacijama. Na osnovu testova mogu proceniti određen kondicioni nivo, što će im olakšati  identifikovanje ciljeva, interesa i motivacije za odabir odgovarajućeg treninga i načina vežbanja.

Sistematski pregled obuhvata:

Pregled je bezbedan i ne izaziva neprijatnosti. Cena sistematskog pregleda je 10,000,00 din.

Sistematski pregled / Dr sci.med Karin Vasić – pedijatar kardiolog/ možete zakazati telefonom na 018 / 42 57 213, 064 / 860 91 41, 063 / 80 55 456 ili na ovom linku

...................................................................................................................

DEČIJA KARDIOLOGIJA

Dečija kardiologija je subspecijalistička grana pedijatrije koja se bavi funkcionalnim ispitivanjem zdravog srca (funkcionalni ili fiziološki šum) i bolestima kardiovaskularnog sistema (srce i krvni sudovi) kod dece ( urođene srčane mane, miokarditis …).

Ukoliko dete ima neku od sledećih tegoba može postojati potreba da obavi pregled dečijeg kardiologa:

U našoj poliklinici možete obaviti:

Pregled dečijeg kardiologa traje u proseku 20-30 minuta, a po potrebi i duže. Pregled je potpuno bezbolan i nije potrebna posebna priprema.

Pregled obuhvata:

Potencijalni rizici:

Priprema:

Nakon pregleda:

Nakon pregleda dete se može vratiti uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Pregled dečijeg kardiologa / Prof. dr Ljiljana Pejčić i dr Karin Vasić / možete zakazati telefonom na 018 / 42 57 213, 064 / 860 91 41, 063 / 80 55 456 ili na ovom linku

*Naslovna fotografija preuzeta sa sajta kardiomedika.com

*Marketing