Kapitalni projekti važni za razvoj grada

16. avgust 2012. 11:52 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Kapitalni projekti na osnovu kojih će se grad dalje razvijati biće realizovani u saradnji sa nadležnim Ministarstvima i Evropskom unijom, kaže Branislav Kostić, pomoćnik predsednika opštine. Reč je o realizaciji važnih projekta i to povezivanju petlje Pirot zapad sa industrijskom zonom, izrada Intermodalnog logističkog terminala i izrada prečistača otpadnih voda sa kolektorom, kaže Kostić.

-Poznato je da se Korido 10 uveliko gradi, ostalo je da se uradi deo deonice, obilaznica oko Pirota. Sada se utvrdjuju detalji za odvijanje saobraćaj na delu petlje Pirot zapad. Jedna od mogućnosti je da na delu od tunela Sarlah sadašnji magistralni put Pirot-Niš postane deo auto -puta a da se paralelno uraditi put od tunela, iza industrijskog kompleksa ,do uključenja na put Pirot-Knjaževa-kaže Kostić.

Iako je reč o projektima za čiju realizaciju je potreban duži vremenski period Kostić kaže da očekuje da se realizuju po planu. Kada je reč o realizaciji započetih projekata Kostić kaže da se oni odvijaju planiranom dinamikom . U toku su pripremni radovi na rekonstrukciji Omladinskog stadiona.