Kancelarija za mlade obezbeđuje poslovni prostor za mlade koji rade preko interneta

08. decembar 2016. 12:30 Društvo Pirot Plus Online

Kancelarija za mlade u 2016. godini u saradnji sa mnogobrojnim partnerima realizovala je značajne projekte. Miloš Colić kaže da je posebno zadovoljan što 2016. godinu završavaju realizacijom dva važna projekta za mlade u Pirotu. Prvi projekat realizuje Kancelarija za mlade preko Gradske uprave Pirot pod nazivom „Zajednički radni prostor“ u okviru koga se priprema prostor od 100 kvadrata koji će biti namenjen mladim preduzetnicima koji svoju delatnost obavljaju preko interneta, a nemaju sredstva za poslovni prostor i sve ono što prati takav rad. Ovaj projekat se radi po ugledu na „Coworking space“ prostore širom Evrope. Drugi projekat pod nazivom „Naša zemlja“ realizuje Kancelarija za mlade sa Udruženjem građana „Osveženje“ u okviru koga je zasađeno 1.500 sadnica voća. Colić kaže da je 20 korisnika vredno radilo na realizaciji i da očekuju rezultate narednih godina. Važnost ovog projekta ogleda se u tome što sa jedne strane upošljavaju mlade iz ruralnih područja, a sa druge strane povećavaju površinu obradivog zemljišta u pirotskom kraju.

Pored toga ovu godinu obeležava i uspešna koncertna sezona. Colić kaže da je ova godina bila zaista dobra i očekuje da sledeća bude još bolja.

Rad Kancelarije za mlade posebno je usmeren na zapošljavanje i u 2017. godini posredstvom brojnih projekata pored toga radiće i na kreativnom i produktivnom provođenju slobodnog vremena mladih, kulturi i neformalnom obrazovanju.