Kampanja "Od vrata do vrata"

11. oktobar 2013. 11:31 Gradska hronika Pirot Plus Online


Početkom avgusta EPS je počeo sklapanje sporazuma za reprogram duga za struju. U zavisnosti od visine duga kupci su mogli da ga otplate i do 120 mesečnih rata i tom prilikom im bude otpisano i do 40 odsto duga. Gordana Jakšić, direktor poslovnog sistema Elektrodistribucije Pirot, kaže da su uslovi reprograma bili povoljni i da je veliki broj kupaca to prihvatio


- Do jučerašnjeg dana 1.354 kupca sklopila su reprogram i otpust duga je više od 8 miliona dinara. To su kategorije od jednokratne uplate do onih kojima je omogućeno da dug plate u 60 rata. Velika je privilegija uraditi nešto tako, naše ekipe opominju dužnike koji imaju mogućnost do kraja novembra da zaključe sporazum o reprogramu – kaže Jakšićeva.


Ekipe elektroprivrede opominju dužnike koji imaju dugovanja kod stare firme, dok će za dugovanja prema novoj mere odrediti snabdevač u narednom periodu za koje se očekuje da će biti restriktivnije, dodaje Jakšićeva


- Ekipe nose reprogram i uputstvo o ovom sporazumu i ukoliko nekome nešto nije najjasnije oni su tu da objasne. Kupci ovu mogućnost trebaju ozbiljno shvatiti jer je reč o poslednjim opomenama, do kraja novembra, period posle koga ćemo svim zakonskim sredstvima naplaćivati dugovanja – napominje Jakšićeva.


Privredno društvo Jugoistok nedavno je pokrenulo i kampanju „Od vrata do vrata“ koja će omogućiti svim licima koja žele da poptišu sporazum o reprogramu starog duga, ukoliko nisu u mogućnosti da došu do šaltera, da to učine iz svog doma, kaže Jakšićeva.


- Građani mogu besplatnim pozivom korisničkog centra privrednog društva na broj 0800 018000 ostaviti svoje podatke i adresu stanovanja, nakon čega će ovlašćeni tim najaviti kućnu posetu budućim potpisnicima sporazuma o reprogramu – dodala je Jakšićeva.