Kamion pomoći jutros upućen iz Pirota u Obrenovac

22. maj 2014. 10:42 Društvo Pirot Plus Online

Opština Pirot do sada je na kriza područja distribuiranla 4 kamiona raznovrsne robe, kao i gumene čizme u vrednosti od milion i po dinara. Milan Popović, predsednik SO Pirot, kaže da se neprekidno organizuju akcije prikupljanja pomoći, tako da je i danas upućen jedan kamion u Obrenovac.

-Kamion sa 300 pari gumenih čizama i 1.250 litara flaširane vode upućen je jutros u Sabirni centar u Barič, kako bi se prosledilo do Obrenovca. U ovoj fazi čišćenja najpotrebnije su im gumene čizme, kao i pijaća voda koja je u svakom momentu preko potrebna-kaže Popović.

Lokalne samouprave obraćaju se i direktno tražeći pomoć.

-Opštine nam se obraćaju i mimo orgnaizacije Crvenog krsta, čiji su magacini, pretpostavljam, prepuni. Zbog hitnosti opštine se direktno obraćaju preko Opštinskih štabova, tu je i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj koja prati šta je ugroženim opštinama u ovom trenutku najpotrebnije. U tim kontaktima dobijamo informacije čega već imaju dovoljno, i šta je to što im je najpotrebnije, u skladu sa tim se i ponašamo -dodaje Popović.