Kako su Nikola i Mirjana očitali lekciju Savetu za bezbednost grada Pirota!

06. maj 2019. 13:10 Gradska hronika Pirot Plus Online

Boldirani kurziv!!!

Danas smo dobili poziv da pratimo Konferenciju za novinare Saveta za bezbednost grada.

Evo šta piše!

KZN, danas, 06.05.2019. god. u 13h, Velika sala

Naši mladi sugrađani, srednjoškolci Nikola Blagojević i Mirjana Panić, su iz Nišave izvadili teške znakove koje su vandali prethodnih dana iščupali sa teškom betonskom osnovom i bacili u reku. Tim povodom Savet za bezbednost Grada Pirota organizuje konferenciju za novinare danas, 06.05.2019. god. u skupštinskoj - "Velikoj sali" sa početkom u 13h.

Na konferenciji će prisustvovati i Nikola i Mirjana, i to će biti prilika da ovim mladim ljudima iskažemo zahvalnost za ono što su učinili i da još jednom skrenemo pažnju javnosti i prenesemo njihovu snažnu poruku.

Očekujemo vas danas u 13h u Velikoj sali!

Srdačan pozdrav iz Gradske uprave Pirot

.....................................................................................

.... Lepo je naravno istaći primer dvoje mladih i iskoristiti kao dobar primer njihovo reagovanje da iz Nišave izvade dva saobraćajna znaka . Ne znam da li su to uradili posle naše reportaže u kojoj smo pokazali šta se dogodilo!!! Naime, istog jutra, posle noći kada se to dogodilo, bili smo na reci i snimili. U reportaži smo se pitali DOKLE VIŠE

http://www.plusonline.rs/dokle-vise/

Nikola i Mirjana uradili su dobro delo i time poslali poruku vršnjacima ili možda starijima od njih. Sve to postavili su na svoj fejsbuk.

S obzirom da juri teme po fejsbucima (fejsbuči), instagramima i još nekim IT umećima, jedan portalčić je objavio , dva dana kasnije šta su deca uradila. Bez prethodne informacije i fotografija ( po čemu je poznat) o još jednom primeru vandalizma.

Danas je u Svečanoj Sali održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen ovaj divan primer Nikole i Mirjane ! I sve je to u redu što su naši srednjoškolci uradili.

Da li je neko u Savetu , ili možda mentor, smatrao da ovo treba da bude prilika za prevaspitavanje mladih, "pedagošku poemu" ne znam , tek smatram da se mnogo zakasnilo .

Zašto, sada ćemo vam pokazati !

Komunalac je od decembra prošle godine posadio oko 1000 stabala, zamenio preko stotinu polomlljenih klupa, izvadio iz vode stotinu korpi za smeće, sve to na Keju, popravio u parkovima na stotine polomljenih klupa, ukradenih metalnih delova na korpama za smeće i ... promenjene su one zaštitne metalne ploče na elektrostubovima...

Evo pogledajte

http://www.plusonline.rs/ljudi-ovo-je-nas-grad-ovo-su-nasi-drvoredi-klupe-nas-kej-ne-lomite/

http://www.plusonline.rs/vandali-nikad-ne-spavaju-polomljena-jos-jedna-tek-olistala-mlada-stabljika-na-keju/

http://www.plusonline.rs/kamera-ne-miruje-da-li-je-moguce-vandalije-i-na-najradosniji-praznik/

http://www.plusonline.rs/da-covek-ne-poveruje-vandali-iscupali-i-odneli-klupu-i-lomili-daske-na-klupama-oko-zatvorenog-bazena/

http://www.plusonline.rs/vandalizam-masakr-bes-alkohol-droga-sta-li-je-sve-i-ono-drugo-da-li-smo-svi-mi-uradili-dovoljno-da-oni-to-ne-rade-sta-je-sa-njima/

http://www.plusonline.rs/da-li-je-vandalizam-postao-uobicajena-pojava-koja-ne-smeta-nikome-upropascava-mlade-ljude-i-rusi-sve-sto-je-pirotsko/

http://www.plusonline.rs/ne-lomite-mi-mlade-stabljike/

http://www.plusonline.rs/tu-oko-nas-smece-u-decanskoj-ulici-i-gradasnickoj-reci-oboren-jos-jedan-saobracajni-znak-pirotski-komunalc-uredjuje-prostor-za-novi-park/

http://www.plusonline.rs/pirot-tu-oko-nas-vandalizam-ili-primitivna-manifestacija-snage-predlazemo-akciju-odbranimo-lepote-naseg-grada/

http://www.plusonline.rs/nenad-djordjevic-ne-znamo-vise-od-koga-da-trazimo-pomoc-vandali-su-ponovo-operisali-na-keju/

http://www.plusonline.rs/kamera-nikada-ne-miruje-da-sam-ja-neko/

I šta je UTISAK!?

Utisak je da je mnogo vode Nišavom proteklo, mnogo stabala propalo , da se Savet "probudi" i pokaže dečicu koja su samo shodno svojoj savesti uradila nešto normalno što dobra, vaspitana deca inače mogu da urade!

A šta ćemo sa svim nenormalnim pojavama. Koliko je osiromašen Kej, naša lepota prirode, koliko je sve to do sada koštalo, kako je ružen grad različitim vandalijama, šta se sve nalazi u dvorištima škola, na Keju... Koliko je špriceva, flaša za pivo pronadjeno! I nikom ništa. Savez ćuti i drema !

Za sve ovo vreme, reagovali su samo gradjani i predlagali.


  • Uhvatiti ih i pozvati roditelje

  • Privesti ih pravdi, odvesti u Policiju

  • Poslati ih na društveno koristan rad

  • Podneti krivične prijave

  • Postaviti kamere

  • Uvesti noćne čuvare

  • Odrediti noćne straže u pratni Policije

  • Platiti Sekjuriti

  • Zahtevati od direktora škola da izgrednike pozovu na razgovor, odvedu kog psihologa , jer se u škoklama , ako se o njima radi, zna ko to čini.


Ne, Savet za bezbednost grada nije makao prstom da nešto od ovoga učini, već ostavljao Komunalcu da počupano, polomljeno, bačeno sanira.

Ovih dana oko praznika pokazao sam Bobanu Toliću šta se dogodilo sa znakovima. Postaviće ih koliko danas ili sutra i dobro zabetonirati!

Ovih dana poslao sam snimke direktorki Škole Dušan Radović da je neko polomio hidrofor i korpe za smeće u dvoripštu Škole. . Zvala je Policiju.

Ovih dana ponovo je izvadjen saobraćajni znak kod Golemog mosta. I to smo javili.

Dakle, sada znamo !!

Odgovoran za sve bestijalnosti, za vandalizme , za isčupane mlade stabljike, za polomljene lipe, za bačene korpe u Nišavu, za polomljene klupe, za saobraćajne znake - odgovoran je Savet za bezbednost grada. Danas su javili DA SU ONI!! Njihova dosadašnja inertnost doprinela je svemu što se dogadjalo. Tako ispada !

Ako su danas mogli da pokažu dvoje vaspitane dece, mogli su na nešto drugačiji način da preduzimaju mere i štite sve do sada polomljeno, razbijeno, učinjeno!

Kako?

E , to KAKO, njihov je problem!

Ako su zvali KZN za dobar primer, neka zakažu i KZN da obaveste "da su periodu od 6 ili 12 meseci uspeli da zaštite i u saradnji sa nadležnim organima pronadju izgrednike i za ustave vandale u toliko i toliko slučajeva"! Nešto nisam video te izveštaje, niti su javili na neodržanoj KZN.

E , zbog toga nismo danas pratili ovu svečanost !

Nikoli i Mirjani, svaka čast, oni su pravu poruku poslali sa svog fejsbuka . A ovu drugu poruku o totalnom neuspehu, na drugi način"bez reči" danas u pokazali članovi Saveta.

Kada budu imali "rezultate rada", e onda ćemo stati prvi u red da ih snimimo i objavimo.

Sprečeno, otkriveno, prijavljeno, kažnjeno...

Hajde gospodo! Pustite decu neka nam vam čitaju lekcije, Komunalcu da sanira, a vi hajde na posao. Vi ste Savet za BEZBEDNOST ovog lepog grada !