Kako je “Čebi” sačuvao KMF Pirot, dokazao ljudske vrednosti i mirne savesti otputovao u deleki svet !

11. septembar 2019. 10:30 Sport Pirot Plus Online

Mali fudbal je u Pirotu (danas futsal -neka čudn reč) imao neke svoje zvanične početke tamo negde od sedamdesettreće, na jednom memorijalnom turniru. Pirot je u to vreme imao nekoliko kultnih ekipa . U to vreme iz Niša su dolazile kvalitetne ekipe USOFK-a , Stevankino jato, Kalča ... Pirot i Niš bili su centri ove igre . Nišlije su ubrzo izašle "u svet" postali prvaci države, Najsus je imao reprezentativce. Igrali su Švanja, Jerkan, Denča... Piroćanci su imali svoje zvezde. Gec, Bobek, Čebinac, Džin, Bari, dolazili su igrači sa strane...

To vreme je kasnije "iznedrilo" KMF Pirot, ekipu koja je stigla do Prve lige. Mali fudbal, igra koja je oduševljavala Piroćance, postao je zvaničan sport. KMF Pirot, stigao je do Prve lige !

Milan Tošić, Čebinac, njegov prijatelj tadašnji Saša Jovanović, prvi kao trener, drugi kao predsednik predvodili su ekipu koja je u Pirot dovodila najbolje ekipe u zemlji i punila Halu!

Nažalost, godine koje su prolazile , zahvaljujući halapljivosti nekih, kojima je mali fudbal bio prilika za dobar posao u "velikoj fabrici" porasli su apetiti. Često se to dogadja u ovom narodu, da učenici "udare" na učitelja, da pomisle da zbog toga što su dobro igrali fudbal, mogu da budu i treneri i predsednici... I, puklo je!

Neko nije poštovao prošlost i posle neuspelog puča, okrenuo se na drugu stranu i uz pomoć nekih kojima je odbornik bio važan obezbedio je vanrednu novčanu podršku netransparentnu i sa nekoliko strana na konto novog kluba KMF Pirot obezbedio po 30.000 dinara sa pet šest strana.

Dalja istorija svojstvena je našoj priči. Podeljeni su igrači na grupe "za i protiv Čebinca" pisane su prijave, čovek se odbranio na Sudu, ali je KMF Pirot, totalno "očerupan" stigao do ivice ambisa. Nekadašnja dva prijatelja, ne znam da li su i rod neki, zamislite bili su na različitim strana.

Pre neki dan, Milan Tošić, Čebinac, pošto je Sud presudio i demantovao dušebrižnike, "pučiste" i navodnog prijateljja , otputovao je iz Pirota. Radiće kao trener u Kini. Na odlasku, naravno, pitali smo šta će biti s Klubom i igrom kojoj je poklonio svoju mladost , deo života , ogroman trud, izgubljene nerve...

Tošić se nada da će tradicija biti sačuvana, tu su naslednici, prijatelji koji su verovali!

Videćemo kako će biti dalje. Pratićemo igre ovog tima , ali ćemo se pitati, koliko smo to bogati da "nosimo" da finansiramo dva kluba, ne poštujući istoriju i vrednosti ljudi koji su doprineli potpunoj afirmaciji !