Kad igra Lazar Manić Senjak pobeđuje! Vlada Matejić prvi “topdžija”!

26. april 2021. 11:55 Sport Pirot Plus Online

   Protekli vikend bio je u znaku derbija u Pirotu gde je Senjak u veoma kvalietnoj igri osvojio bodove za mirnije igre. Tanasko Rajić je ponovo ušao u dobru seriju, koja najavljuje “veliki derbi” za praznik. Dolazi kandidat za titulu, ekipa Bora. Balkanski je  “polomio” Polom, dao im tuce golova, a Belopolančani ,,izvukli”  bod u Zaječaru. Lužnica , ipak, nije uspela protiv Borana, mada su se domaći časno borili.

Lužnica

0 : 1

Bor 1919

Branik

1 : 2

Tanasko Rajić

OFK 019

3 : 3

Rajko Mitić

Balkanski

12 : 0

Polom

Jedinstvo (P)

1 : 3

Senjak

................................................................................................ 

Zona Istok

24. kolo

Pirot: Jedinstvo – Senjak 1:3 (0:2)

Jedinstvo: B.Djordjević, Nikolov ( Ćirić ) Rančić ( Mišić ) Filipović, Bošković,  M.Kostić, J.Djordjević, B.Kostić, Vacić, Milošević, Milojević.

Senjak: Lilić, U.Nikolić, M.Džonić, Jovanović,. Minić, ( osmanović ) mD.Džonić, L.manić, nedeljković, Ivković, ( M.Nikolić )m Popović, Sokolov.

Strelci: 0:1 lazar Manić 22.min. 0:2 Lazar Manić40.min.  1:2 Milošević u 51.min. 1:3 Osmanović u 82.min.

Fantastična utakmica. Utakmica, koja po rečima mnogih, prevazilazi rang takmičenja. Borbena, žustra, sa puno izglednih prilika i lepih golova. Na kraju radovali su se fudbaleri Senjaka koji su u svojim redovima imali pravog vodju i golgetera u liku Lazara Manića.

Dva gola u prvom poluvremenu dva remek dela, čisto da podsete zasto i kako je ovaj momak igrao u Prvoj i Srpskoj ligi.

U drugom poluvremenu izjednačena borba, ekipa Jedinstva postiže pogodak da bi pred sam kraj meča još jedan poznati igrač Senjaka Stefan Osmanović postigao treći pogodak i doneo veliku radost.

Tekst  I foto FK Senjak

.....................................................................................................

Štubik: Branik – Tanasko Rajić 1:2 ( 0:2)

Tanasko Rajić : Gogov, Usković, R.petrović, Ćirić, Krestić, V.petrović, Nikoilić, Vasić, Mančić, Matejić, Džunić.

Stzrelci: 0:1 Matejić  24.min. 0:2 Ćirić u 39.min.  1:2 Bogdanović penal u 60.min.

Po svemu sudeći, fudbaleri FK Tanasko Rajić, konsolidovali su svoje redove i vezali drugu pobedu za redom. Iako su na utakmicu otputovali sa 11 igrača, sigurnom igrom, došli su do novih bodova.

Tokom cele utakmice imali su dominaciju i još u prvom poluvremenu, golovima Matejića i Ćirića, poveli su sa 2:0 i domaćinu stavili do znanja da bodovi idu za Pirot.

Jedino vredno pomena u korist domaće ekipe bio je penal koji im je dosuđen. Do kraja utakmice "topdžije" su čuvale loptu i nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Sledećeg vikenda u Pirotu gostuje ekipa FK Bor.

Tekst FK Tanasko Rajić