Jutros smo MI bili u tek asfaltiranoj Grobljanskoj ulici. Vrednost radova 4,3 miliona, dužina 500 metara, radio je Trejsi!

03. oktobar 2017. 12:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Juče pri kraju radnog dana gradonačelnik Vladan Vasić sa novoimenovanim šefom kabineta Aleksandrom Ćirićem, bivšim pomoćnikom gradonačelnika za investicije, privredu, još nešto beše i medije, otišao je u Sukovo da obidje asvaltiranje ulice Grobljanske. Kako šef Kabineta ima ,,svog ekskluzivnog novinara,, ili tako često izgleda i pozvao jedino njega da ekskluzivno snimi ovaj dogadjaj, to smo odlučili da se ,,zahvalimo na pomoći,, i jutros uradimo autentičan, naš izveštaj! Kao ozbiljan medij!

Iako je jedno vreme bio pomoćnik za medije, novi šef kabineta očigledno da nije uspeo da razume samo neke od konkretnih vrednosti našeg posla. ORIGINALNOST, EKSKLUZIVNOST i da ne nabrajam dalje!

Neću o drugim medijima jer svako ,,piše svoju istoriju,, i radi kako mu odgovara ili ima medjusobne dilove, tek, profesionalna uvreda za nas bila je da u 16,32 dobijemo izveštaj ,,nepoznatog autora,, a da u isto vreme ili ranije, to objavi kum ,,lični novinar"! To nećemo uraditi nikada, bez obzira što se radilo o asvaltiranju značajnom delu puta i što je sve to deo aktivnosti gradonačelnika. Čiji rad, itekako poštujemo! Ima rezultate!

Danas pre podne, braneći profesionalnost i originalnost otišli smo u Sukovo! Jeste da mašine nisu ,,brundale,, i da gradonačelnika nije bilo, ali smo čisti da je reportaža naša i da je nismo prepisali. Utoliko pre što nas je isti ,,dvojac,, letos, tužio i zaustavio život za deset nepoznatih slika, zbog čega je ljudima koji rade u našoj kući uzeo dve mesečne plate. Bez stida. Ha, možda bi nas tužio i za ovo juče u Sukovu!!

No ostavimo to po strani. Spremni smo da botovi na fejsbuku jadno reaguju kao za radnički, spremni smo i da nas obezbedjenje hvata za vrat i ne dozvoli da uzmemo izjavu, ali nismo spremni da nas neko pravi idiotima i prepisivačima tudjih tekstova. To nikada. Pa makar i od novoimenovanog šefa kabineta!

Evo naše reportaže.

Dok sam snimao prve kadrove i izlivao ,,svoju profesionalnu ćašu žuči,, stigao je Ladom iz Gradske uprave prerdsednik MZ Sukovo Srdjan Todorović sa kojim su bili pomoćnik gradonačelnika Milan Petrović i Milan Cvetković. Imali su neke druge teme. Dogovor sa ,,kmetom,, bio je da se ovde nadjemo.

Vijugavim asvaltiranim putem dužine preko 5oo metara, koji je radio Trejsi za 4,300.000 dinara, (podatke mi je rekao Branislav Kostić,) naišao sam na dvoje meštana koji nisu krili zadovoljtsvo zbog puta do groblja koji je aslatiran.

Do kraja puta ostalo je još malo, dovoljno da sa zadovoljstvom i konstatujemo da je dobro što smo bili ovde. Dok novinar sam ne vidi i ne doživi, nema priloga. Prepisivanje , makar ovde u ovoj Kući nije dozvoljeno!

Sa Srdjanom Todorovićem i meštanima razgovarao sam i o berbi kukuruza, čuli ste, ne ide dobro, ali i o participativnom budžetiranju. Srdjan je predložio nekoliko važnih radova, ali o tome u posebnoj temi! Za danas, toliko!