Jubilarni 15. Međunarodni folklorni festival opravdao očekivanja. Puni pozitivnih utisaka i domaćini i gosti

10. avgust 2019. 22:00 Kultura Pirot Plus Online

Sinoć je završen jubilarni 15. Međunarodni folklorni festival u Pirotu koji u okviru Pirotskog leta organizuje Dom kulture. Kao i svake večeri učesnici festivala su od 19 časova prošetali ulicama grada do Belog trga, gde su kratko nastupili, a potom su se uputili na Omladinski stadion i održali koncert.

Pre početka koncerta razgovarali smo sa direktorom Doma kulture, Miškom Ćirićem. Utisci su više nego pozitivni, kaže Ćirić i ističe da su se svi ansambli predstavili u najboljem svetlu. U protekla četiri dana nije bilo nikakvih problema, dodaje Ćirić i veruje da će gosti poneti pozitivne utiske iz Pirota.

Interesovanje poslednje večeri čini se da je bilo najveće, a folklorni ansambli su se potrudili da publici ovo veče ostane u lepom sećanju.

Ove godine učesnici festivala su ansambli iz Čilea, Francuske, Mađarske, Jermenije, Bugarske i Grčke.

Posle koncerta svi igrači su se okupili na sceni. Direktor Doma kulture je tom prilikom uručio zahvalnice predstavnicima folklornih ansambala.

Još jedan Međunarodni folklorni festival je uspešno priveden kraju. Piroćanci su prethodnih dana uživali u interesantnim nastupima igrača iz Grčke, Bugarske, Jermenije, Mađarske, Francuske i Čilea, ali i u izvanrednim nastupima domaćeg Folklornog ansambla Doma kulture.

Festival je zatvorio direktor Doma kulture Miško Ćirić.

Na kraju svečanosti, po tradiciji, vatromet! Da svečano zatvaranje bude još lepše.

Dom kulture Pirot do kraja leta će realizovati još nekoliko programa. Već iduće srede, 14. avgusta, Aco Pejović će održati koncert na Omladinskom stadionu, a narednih dana će uslediti i programi za najmlađe.