Jovan Mijalković: Na računu stečajnog dužnika IO "Prvi maj" 113 milona dinara, na 65 miliona procenjena imovina . Nacrt za glavnu deobu u toku

01. decembar 2020. 12:18 Privreda Pirot Plus Online

Prilikom nedavne posete Saveza Samostalnih sindikata Pirotskog okruga, sa Jovanom Mijalkovićem predsednikom, razgovarali smo i o novinama i toku stečajnog postupka nekadašnjeg giganta, Industrije odeće "Prvi maj". 

Kako je rekao, u stalnom je kontaktu sa Veronikom Barać, stečajnom upravnicom, ali i sa radnicima koji se vec dugo interesuju oko naplaćivanja svojih zaostalih potraživanja. 

Mijalković kaže da stanje stečajne mase nije tajna i da svako, na internetu može da proveri kvartalne izveštaje o stanju imovine, a mi vam na fotografiji ispod predstavljamo detaljni potupak.

Na računu stečajnog dužnika IO "Prvi maj" trenutno ima oko 113 miliona dinara, dok je imovina procenjena na 65 miliona, a kako Mijalković kaže, nacrt za glavnu deobu je u toku

Ono što je nepovoljno za radnike je to što je veliki deo nepokretne imovine pod hipotekom, pa su ova potraživanja zajedno sa potraživanja radnika preko 2 milijarde 900 miliona. 

Mijalković kaže da iz razgovora sa advokatima koji imaju iskustva sa ovakvim postupcima "ako se naplati i 10 posto od onoga što se potražuje - uspeh je" .