Jovan Mijalković: Na dnevnom redu Saveta svakodnevni problemi

13. april 2021. 13:09 Privreda Pirot Plus Online

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Pirotskog okruga i predsednik Socijalno ekonomskog saveta Grada Pirota, Jovan Mijalković za portal Plus onlajn govorio je o radu Socijalno ekonomskog saveta i zaključcima sa prethodno održanih sastanaka.

Socijalno ekonomski savet Grada Pirota osnovan je pre dve i po godine. Prema Mijalkovićevim rečima, Pirot je među prvim gradovima osnovao Savet u čijem radu učestvuju Gradska uprava, Unija poslodavaca Pirota i reprezentativni sindikati u gradu, odnosno Samostalni sindikat Pirotskog okruga kao jedini reprezentativni sindikat. Jovan Mijalković je objasnio da se na sastancima Socijalno ekonomskog saveta govori o problemima poslodavaca i zaposlenih iz različitih oblasti, a kako Savet nije zakonodavno telo, njihov zadatak je da na osnovu zaključaka sa sastanaka pokreću inicijative i upućuju ih Socijalno ekonomskom savetu Republike Srbije.

Ovom prilikom Mijalković je objasnio rad Saveta i naveo koje su inicijative do sada pokrenute.

Poslednji sastanak Socijalno ekonomskog saveta Grada Pirota održan je juče. Pored ostalog, bilo je reči i o zaradama zaposlenih u Sportskom centru, s obzirom da oni spadaju u sektor javnih ustanova. Takođe, razgovaralo se i o zaradama zaposlenih u Predškolskoj ustanovi sa nižom stručnom spremom.

Jovan Mijalković objašnjava da redovno prate dešavnja na državnom nivou vezana za njihove inicijative. Do sada je mnogo toga postignuto, ovih dana će poslati inicijative sa jučerašnjeg sastanka i pratiće šta će se dešavati.