Još pet slobodnih mesta u Ekonomskoj školi za neraspoređene učenike, sledeće nedelje počinje uređenje dvorišta

14. avgust 2018. 12:00 Društvo Pirot Plus Online

Na nivou Pirotskog okruga ostalo je desetak učenika koji treba da upišu srednju školu. Nekoliko učenika je ostalo neraspoređeno, a nekoliko nije polagalo prijemni ispit u junu. Prema planu polaganje prijemnog ispita za učenike koji nisu polagali u junu biće 22., 23. i 24. avgusta. Tim povodom ovih dana planiramo da razgovaramo sa svim direktorima srednjih škola i pitamo ih koliko je slobodnih mesta ostalo, kakvo je bilo interesovanje učenika, hoće li se javiti tehnološki viškovi u školama i hoće li biti većih kapitalnih investicija.

Danas smo razgovarali sa direktorom Ekonomske škole Pirot Marjanom Ćirićem koji je za Portal Plus onlajn rekao da je zadovoljan upisom i da je ostalo još pet slobodnih mesta - dva za smer Finansijski administrator i tri za smer Službenik u bankarstvu i osiguranju. Kada su u pitanju tehnološki viškovi Ćirić kaže da u Ekonomskoj školi nemaju tih problema poslednjih pet godina.

Ove godine nemaju veliku kapitalnu investiciju u školi, istakao je Ćirić i dodao da je stigla donacija Tigar tajersa za opremanje jednog kabineta, sredili su još tri kabineta, a naredne nedelje planiraju uređenje prednjeg dela dvorišta. Za ove namene sredstva obezbeđuje lokalna samouprava.

S obzirom da će u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ uskoro početi obimni radovi učenici neće moći da od 1. septembra borave u svojoj školi, pa će biti raspoređeni u Ekonomskoj i Tehničkoj školi. Ovom prilikom Marjan Ćirić je rekao da im je veliko zadovoljstvo što će deca biti kod njih i jedva čekaju početak školske godine.