Još jedna lepa priča o Pirotu će obići svet. Naš grad posetili eminentni ruski novinari

01. mart 2019. 08:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Danas su u poseti Pirotu, posredstvom Turističke organizacije Srbije i Agencije za marketing i medije "Invictus" iz Beograda, bili eminentni novinari iz Rusije: Oksana Romina, predstavnik Komsomolskaje pravde, Danilo Smolev, prestavnik žurnala avio kompanije Red wings iz Moskve, Natalija Polmarov, predstavnik žurnala"Lisa" iz Moskve i PR Turističke organizacije Srbije za rusko tržište i Elena Preobraženskaja.


Razlog njihove posete je upoznavanje sa turističkim potencijalima Stare planine, istoimenog hotela na Jabučkom ravništu, skijalištem i smeštajnim kapacitetima ovog područja. Pored toga izdvojili su Pirot kao grad lider sa svom njegovom turističkom ponudom, brendovima, neponovljivom prirodom, kulturno istorijskim nasleđem, crkvama i manastirima i na kraju gastronomijom i našom tradicionalnom gostoljubivošću.


S obzirom na kratko vreme njihovog boravka uspeli smo da im pokažemo tvrđavu Kale, izradu pirotskog ćilima u Zanatskoj radionici "Damsko srce", proces proizvodnje pirotskog kačkavalja u Mlekarskoj školi, tijabarsku Sabornu crkvu i gastronomske čarolije restorana Kraljev čardak.
Oduševljeni onim što su videli i probali obećali su da će verno preneti svojim čitaocima, koji se, inače, broje u stotinama hiljada, jer je reč o poznatim magazinima turističkih sadržaja.


Dobili smo i poziv da u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije učestvujemo na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi, septembra ove godine.


Očito je da je Pirot sve vidljiviji i interesantniji na turističkoj mapi Srbije, a za nas značajno još jedna lepa priča o Pirotu je otišla u svet!


Tekst i foto: TO Pirot Dragan Novaković