Još jedan pokušaj prodaje Hotela Pirot

19. oktobar 2012. 12:59 Privreda Pirot Plus Online

Agencija za privatizaciju, na osnovu odluke Odbora poverilaca, objavila je prodaju imovine UTP Srbija u stečaju, metodom neposredne pogodbe. Dušan Belanović, predstavnik Agencije za privatizaciju u izjavi za Plus radio kaže da je procenjena vrednost ponudjene imovine, koja u ovom slučaju obuhvata Hotel Pirot, ski lift – žičaru na lokaciji Dobri Do, kao I drugo poljoprivredno I šumsko zemljište, opremu i poslovni inventar, oko 300.000.000 dinara.

- Neposredna pogodba biće organizovana u prostorijama Agencije za privatizaciju 23. oktobra sa početkom u 10 časova. Konačnu odluku o izboru kupca u postupku prodaje neposrednom pogodbom donosi Odbor poverilaca UTP Srbija, ukoliko je najbolja ponuda niža od 50 odsto od procenjene vrednosti, u ovom slučaju manja od 150 miliona dinara. Ukoliko je ponudjena cena iznad 50 odsto vrednosti, kupoprodajni ugovor sa najpovoljnijim ponudjačem zaključuje se u roku od 3 dana, kaže Belanović

Za razliku od klasične aukcijske prodaje, kada se budući kupac obavezuje da prihvati sve obaveze i sve zaposlene u preduzeću, u slučaju neposredne pogodbe preduzeća koje je u stečaju, kupac sa imovinom u potpunosti raspolaže bez ikakvih obavezujućih uslova.