Još jedan primer solidarnosti i jedinstva – obnovljena kuća baka Jelene Antić

31. decembar 2020. 12:22 Gradska hronika Pirot Plus Online

Kuća baka Jelene Antić, koja se nalazi na putu za Regionalnu sanitarnu deponiju Pirot, izgorela je 1. decembra. Udruženim snagama Grad Pirot, Deponija i Centar za socijalni rad obezbedili su sredstva i odmah krenuli u obnovu kuće. Posle par nedelja kuća je sređena i danas baka Jelka, kako je svi zovu, ima sve što joj treba. Poslednjeg dana u ovoj godini predstavnici lokalne samouprave i Deponije Pirot posetili su baba Jelku.

U izjavi za medije baka Jelena Antić (81) sećala se kako je primetila požar do koga je došlo dok je ona bila u susednom objektu i hranila koze.  

Ova pomoć, kako je rekla, joj mnogo znači jer su joj se ljudi našli u trenutku kada joj je bilo najpotrebnije. Sve reči hvale imala je za zaposlene u Regionalnoj sanitarnoj deponiji koji su pomagali majstorima tokom radova i posećivali je svakodnevno.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić objašnjava da su želeli baš na ovaj dan da promovišu solidarnost, empatičnost i jedinstvo. Ova aktivnost je, prema njegovim rečima, realizovana mimo odvojenog novca za druge građane koji su u teškom materijalnom stanju i nada se da će ovakvih slučajeva ubudće biti što manje.

Direktor Regionalne sanitarne deponije Pirot Nebojša Ivanov kaže da su zaposleni na Deponiji uočili požar, pozvali vatrogasce i požar je zaustavljen, međutim, kuća je skroz izgorela. Na predlog gradonačelnika i zahvaljujući obezbeđenim sredstvima 7. decembra počela je kompletna rekonstrukcija i baka Jelka danas u njoj živi. Ivanov je zahvalio svima koji su učestvovali u obnovi kuće.

Narodna poslanica Olja Petrović, istakla je da joj je drago što su u ovoj kriznoj godini uspeli da pomognu ovoj baki i da će nastaviti i dalje da pokazuju solidarnost za sve sugrađane.

Obnova kuće koštala je 302.000 dinara, 200.000 obezbeđeno je preko Centra za socijalni rad i 102.000 preko Regionalne sanitarne deponije Pirot