Jesu Zemunci favoriti. Četiri Amerikanca, ali i mi imamo naše. Filipe možemo, zašto da ne!!

18. decembar 2020. 09:12 Sport Pirot Plus Online

Od poslednjeg treninga Marka Spasića, kada sam sa njim razgovarao uoči utakmice sa kragujevačkim Radničkim, do večeras nisam ulazio u Halu Kej. Razlozi su različiti i nisu bitni u ovom trenutku.

  U međuvremenu, čuo sam se nekoliko puta sa Filipom! Dobar momak, posvećen košarci, podsećao me na Marka. Sreli smo se, rukovali, ono, pred put u Aleksinac!  

Razumeo sam njegovu filozofiju košarke, pratio sam sve utakmice. Osim Aleksinca,  sve ostalo, bili smo tu, na posed dva, tri!

Sa Filipom, dogovorio sam prvo viđenje na treningu večeras. Po dogovoru, posle 18h!  Trening je, inače, počeo u 16,30h! Dva sata.

Utakmica se igra sutra, petak, 18. decembar. Kada sam stigao, bio je u toku drugi deo treninga, šuterski. Filip Socek sedeo je za stolom, kao profesor za katedrom!  Dozvolio je  da uradim prvi razgovor, dobrodošlicu sa Đukom Đukanovićem.              

Đuka, Pantić i Furi tri poslednja pojačanja, pored Mladena Vraneša i povratnika Đonlića i Pendića.  

Negde pred kraj treninga, kada je igrače "uzeo" kondicioni trener Predrag Krstović, Filip i ja krenuli smo razgovor koji vam dugujem poodavno!

Dok smo razgovarali, pažnju su mi  skrenuli crnoputi momci koji su ušli u Halu. Da, to su košarkaši Zemuna, reče Socek na kraju.  Ali o njima, kasnije.

Pozvao sam Lazara Rašića, košarkaš i sportski direktor. Nismo dugo razgovarali.

Naši momci su otišli u svlačionicu. Zemunci su "osvajali" teren.

Doktorka je svakom od njih merila temperaturu. Sv je ok. Trener Jakovljević, u pratnji svoje "svite" pozvao je momke na centar.

Saznao sam. Igrali su u Aleksincu, pobedili i nastavili za Pirot. Autobus Laste video sam ispred Hotela Sinkom. Njihov lepo uredjeni sajt objavio je najavu utakmice

Ne bih, naravno, da sad upoređujem njihove i naše mogućnosti. Mladost igra i ABA 2 Ligu, imaju ambicije. Za sada  tamo imaju dve pobede i dva poraza. Ovde u našoj Ligi  6:1.  Zemun ima para, očigledno. Jak je grad. Neko to tamo vidi tako. Tu je Beograd. Ljudi žele da igraju sa Zvezdom i Partizanom.

 Uostalom, Zemunci, pisao sam u najavi, znače dosta u srpskoj košarci. Počeli su 1954. godine.

Ovo je sve za sutrašnji meč. Da, ne može se u Halu, ali zato, ako imate IPTV, na Areni 2 od 16 časova gledajte utakmicu.

Smatram da se ne treba pribojavati. Zašto, igrali smo dobro, dobili OKK Beograd, Dinamik, izvukli su se Kragujevčni, Lazarevčani. Zašto ih sutra ne bi namučili?

  Složili smo se sa Filipom. Kako on reče, eh da su nam gledoaci sutra. Bilo bi drugačije.

Momci, u mislima su svi sa vama. Odigrajte ga sutra, neka vidi Srbija. Zašto ih ne bi priterali pod koš kao Raška Katića i njegove.

Skansi, Sani, Mladen, Firi, Dule, Djuka, Penda, Raške, Džoni, Miloš, Matke, Dika…  mogu, zašto da ne.

 Filipe, povedi "pirotsko" hrabro!

 Sport je to. Lopta je i dalje okrugla!