Jednodnevni izlet za učenike izdvojenih odeljenja OŠ "Vuk Karadžić" u organizaciji JKP "Regionalna deponija Pirot"

12. jun 2024. 09:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Predstavnici Javnog preduzeća Regionalna deponija Pirot organizovali su izlet za učenike izdvojenih odeljenja sela Rasnica, Barje Čiflik, Gnjilan i Veliki Suvodol, Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Izlet je bio na izletištu "Brod bar" u Crvenčevu i organizovan je u sklopu Edukativno obrazovnog centra Regionalnog centra za upravljanje otpadom JKP Regionalna deponija, koji ima za cilj da decu nauči koliko je značajno i važno biti svestan i odgovoran kada je upitanju zaštita životne sredine.

Djaci su sa vaspitačicom Sanjom, u okviru tranzicije, uživali u predivnom danu i društvu školske dece sa kojima su zajedno istraživali, učestvovali u sportskim igrama i stekli nova iskustva.

"Sa njima smo danas razgovarali o reciklaži, značaju razdvajanja otpada i očuvanju prirode. Jako je bitna edukacija i širenje ekološke svesti jer su deca ciljna grupa koja može da doprinese zaštiti životne sredine. U narednom periodu nastavićemo sa održavanjem radionica za decu osnovnoškolskog uzrasta u sklopu kampanje "Reciklirajmo za Pirot", istakla je Branislava Colić, projektni menadžer u JKP "Regionalna deponija Pirot".