Jedanaest godina svesrdne podrške, kolegijalnosti, snage i ljubavi članica RAB Srbija

18. decembar 2020. 12:33 Društvo Pirot Plus Online

Udruženje radio stanica RAB Srbija danas je putem Zoom aplikacije obeležilo 11 godina od osnivanja. Iako nisu bili u prilici da na svoj, tradicionalni način proslave rođendan, predstavnike brojnih lokalnih radio stanica u Srbiji, članica RAB-a, to nije sprečilo da u skladu sa mogućnostima ipak obeleže ovaj veliki dan.

Na čelu RAB-a je od samog početka Maja Rakovic, koja je ovom prilikom istakla da RAB karakterišu kolegijalnost, druženja, ali i velika ljubav među članovima i da nikada do sada nije bilo konkurencije.

Podržavali smo jedni druge i nastojali da podignemo radio na najvišu moguću lestvicu, istakla je predsednica RAB Srbija Maja Rakovic.

Skupština RAB Srbija ove godine donela je odluku da u narednom periodu, svake godine na rođendan udruženja dodeli nagradu “Radijski prijatelj godine”. Prvi dobitnik ove nagrade je Miloš Rajković, prijatelj RAB Srbija od samog početka.

O njegovom velikom doprinosu i podršci svih ovih godina govorila je Maja Rakovic.

RAB je uvek bio drštveno odgovoran i to smo i ovom prilikom pokazali. Hvala svim rabovcima, rekao je Rajković i dodao da je za opstanak radija potrebna jedna doza pozitivne ludosti. RAB je dokazao da se u ovoj zemlji može udružiti na principima pameti, plemenitosti, ljubavi i uzajamnog poštovanja, što može da služi kao primer svima koji žele da se ovako udruže, poručio je Rajković.

Inače, članovi RAB Srbija se svakog meseca, otkada je počela pandemija, sastaju putem ZOOM aplikacije kako bi bodrili jedni drugi, razmenjivali ideje i godinu uspešno priveli kraju.