Jasmina advokatica, "Zoki naša mala" i njihove kolege pravnici! Pirot je mnogo ubav!

19. maj 2019. 15:00 Društvo Pirot Plus Online

"Zoki naša mala" pisalo mi je na displeju dok je telefon zvonio. Bila je subota, podne. Jutro mi je bilo puno. Kej, pijaca, ovče kiselo mleko u Vidliču, obilazak radova u Branka Radičevića, šetnja bivšom ulicom Peti kongres i pokušaj da parkiram auto. Nisam uspeo. Setio sam se moje Novosadske ulice i tamo ostavio auto, ispred sestrine kuće. Telefon je dugo zvonio..."Ajde dood! Eve ni u Ladnu vodu" zvao me moj drug iz Novosadske ulice. Detinjstvo smo tamo proveli. Kari, Boka Zoki, Cvrla, Toci , Vidja, Spomenka, moja sestra Marija, Kokan... Moj brat Milan bio je glavni u našoj maloj ulici koja nije imala izlaz na jednoj strani. "Kroz ćoše, pa ispred Banku" dogovarali mo se gde ćemo se naći...


Nisam mogao u Ladnu vodu odmah jer me čekalo otvaranje Prvenstva u šahu.


.............................................................................


,,Ladna voda ,, bila je puna nepoznatih gostiju i u kafani i u bašti. Zoran Mitić, sin od teta Javorke i čika Bate, brat Neže, Eme i Slavice, posle završenog Pravnog fakulteta otišao je iz Pirota. Javio se iz Iriga, gde se kao i svi Piroćanci kada odu negde, oženio, zasnovao porodicu. Radi u Opštini. Čujemo se često, zove me zbog Radničkog, čita naš Portal. "U toku sam, ništa nisam zaboravio" govorio mi je "pravilno" jer su oko njega u kancelariji bile kolege.


..................................................................................


Pre neki dan advokatica Jasmina Vidanović bila je u našem studiju. Njene informacije koja je objavila bile su izuzetne. Sijala je od sreće. Dolazi oko 150 bivših studenata niškog Pravnog, 22. Susreti.


Kada sam pogledao pozivnicu na pirotskom bio sam oduševljen. Jasmina kao domaćin, Zoran kaže da je pomagao "sa daljine" koliko je mogao, napravila je pravi "pirotski program", Kale, parkovi, Muzej, Mlekarska škola, Poganovski manastir, Sveti Jovan, Sveti Djordje, Grčko groblje ...

Uveče "kod Denče u Nišavsku dolinu" tamo su se dogadjale "pravničke debate". Na dnevnom redu razgrejani djubek, šopska, peglana, dojkinački sir, kačkavalj "iz Mlekarsku" trljana... ma sve po redu. Domaća naravno, viljamovka, ženska pića. Jagnjeća i teleća čorbica "druga tačka"!