Jana, Mila, Anja, Andrijana i Svetlana izgubile jednu utakmicu, ali smo dobili budućnost

07. maj 2022. 21:49 Sport Pirot Plus Online

Super B liga

21. kolo poslednje kolo

Hala Kej

 Pirot : ŽRK Pirot   - Kikinda 28:45 ( 14:24 )

ŽRK Pirot : Kostić,  Rančić  6, Potić  3, Jovanović 2, Savić1, Djurović1, Stojanović 4, Simona Tančić 5, Filipović 1 , Spasić 3, Stojanac, Kostić , Ranjelović 2,

Semafor : 5.min. 3:5, 10.min.4:9 ; 15. min 7:11; 20..min.8:15;   25.min. 11: 21

Drugo poluvreme : 35.min. 15:27; 40 .min  20:30; 45.min. 22:33; 50.min. 22:35;  55.min. 25:41

    Maka je uvek u pravu. Za razliku od nekih drugih koji su šetali ovim klubom i ,,tukli se s vetrenjačama,, Maka je odlučila da uradi ono što je trebalo mnogo, mnogo ranije uraditi.

Ovih pet devojčuraka iz naslova i sa videa, predvodjene neuništivom Simonom i fenomenalnim golmanom Zoranom, pokazale su danas da je ovo moralo da se desi.

 Ovih pet devojčica, prvi put su na jednoj utakmici dobile minutažu i dale više golova od onih starijih i rukometašica koje su stigle da pomognu. Pre svih Branka i Jovana.

   To što smo dugo pisali da Nina Tošić, Ivana Savić, Ivana Ćirić, zaustavljaju hod ovog Kluba, da je njihovo vreme prošlo, da se Savici i Iki treba zahvaliti, organizovati oproštajnu utakmicu i upisati ih u istoriju ovog Kluba. To su zaslužile.

    To je Ivana Savić danas osetila i napustila borilište, a Ika pokušavala da pomogne Maki sa klupe, vidno šepajući!

     Dakle, ,,tempora mutantur,,. Došlo je novo vreme ovog Kluba.

    Ohrabreni smo ovom utakmicom. Ohrabreni smo svakim pokušajem, bio uspešan ili ne. Jana Rančić,  novi pivot ove ekipe, zamislite u prvoj utakmici koju je odigrala od početka do kraja dala je šest golova. Mila, Anja, Svetlana i Andrijana dodale su još devet. Dakle više od polovine.

     Da, neka je manje bitno i to, ali, večeras smo videli da mogu. Videli smo da imaju talenat, ogromnu želju, video im se na kraju utakmice osmeh na zajurenim obrazima.

     I neka se zna. Igrale su protiv najbolje ekipe u Ligi i dale im 28 golova. Ne znam da li je još neko to učinio.

    E sad, pamet u glavu.

     Potrebno je uraditi analizu.Tražiti profesionalog trenera da se Maka ne bi mučila da iz prve, druge ili treće smene, radi u Tigar tajersu, a dolazi na treninge i utakmice.

 Sa ovom decom nema improvizacije. Treba ih naučiti još dosta toga. Materijal, kako se kaže postoji. Sad samo rad, mukotrpan rad.

    Da li će se Aleksandra i Tanos, naša Ceki, vratiti iz Grčke, ili ćemo morati da tražimo trenera, tek, jedno je jasno. Još kvalitetnijim radom, taktičkom, fizičkom i psihičkom pripremom, naši devojčurci postaće IGRAČI za Super B ligu. Neke od njih i za nešto više od toga.

  A sada, najpre Simona i devojčurci.

 I naravno Maka