Jagnjijada u Krupcu: pečenja dovoljno za sve VIDEO

13. maj 2016. 09:30 Društvo Pirot Plus Online

Posle velikog iteresovanja prošle godine, kada je „Jagnjijada“ prvi put održana u Krupcu, ove godine organizatori su odlučili da ona traje dva dana, 14. i 15. maja. Na današnjoj konferenciji za novinare, Bratislav Zlatkov je istakao da je ovo još jedna manifestacija po kojoj se Pirot prepoznaje. Ovog puta, s obzirom na prošlogodišnje iskustvo, na „Jagnjijadi“ će svako za sebe po nešto naći, a ponajviše jagnjećeg pečenja.

Prema rečima predsednika MZ Krupac, Saše Zlatkovića, i ove godine najviše interesovanje, bar za sada, pokazuju naši susedi Bugari.

Ove godine u planu je nova lokacija, pored fudbalskog igrališta, ali još uvek je pod znakom pitanja konačna odluka s obzirom da je teren raskvašen, kaže, Nebojša Kostić, jedan od inicijatora Manifestacije i zamenik predsednika Mesne zajednice Krupac.

Nagrade su veoma zanimljive. Za najbolje ispečeno jagnje prelazna statua i živo jagnje, za najlepšu pastiricu i pastira po mobilni telefon, za najbolju jagnjeću čorbu nagrada je kotlić, odgajitelj najboljeg jagnjeta za priplod dobija agregat za proizvodnju električne energije, a naj selu će pripasti trimer za košenje trave.