Izvor dobija kanalizacionu i novu vodovodnu mrežu; Vladan Vasić: Želimo da sprečimo odlazak ljudi sa sela stvaranjem dobrih uslova za život

07. avgust 2019. 13:54 Gradska hronika Pirot Plus Online

U selu Izvor u toku su radovi na uvođenju kanalizacione mreže i zameni vodovodne mreže. Radove su danas obišli gradonačelnik Vladan Vasić, šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Ćirić i direktor Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zoran Nikolić.

Gradonačelnik Vladan Vasić je zadovoljan što se već stiglo do prvih kuća koje će biti priključene na kanalizacionu mrežu. Vasić je istakao da je u Izvoru renovirana škola, trenutno se uvodi kanalizaciona mreža, a kasnije će uslediti i rekonstrukcija puta, čime će Izvor imati pristojne uslove za život. Gradonačelnik je ovom prilikom pozvao ljude da ostanu i da se vrate u selo.

Direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Zoran Nikolić naveo je da je dužina kanalizacione mreže oko 5 kilometara, vrednost radova oko 80 miliona dinara, računajući i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje je završeno. Do sada je urađeno oko 600 metara kanalizacione mreže, a paralelno sa tim menja se i vodovodna mreža.

Ljubiša Ćirić, predsednik Saveta Mesne zajednice u Izvoru, kaže da je za meštane sela značaj kanalizacione i vodovodne mreže veoma veliki, s obzirom da imaju problema sa otpadnim vodama i čestim kvartovima na vodovodnoj mreži.

Posle radova na kanalizacionoj i vodovnoj mreži u selu Izvor će put biti potpuno presvučen novim asfaltom. U selu je trenutno oko 230 domaćinstava.