Izmeštanje taksi stanice na proleće

18. decembar 2013. 11:16 Gradska hronika Pirot Plus Online

Nadležni u lokalnoj samoupravi podsećaju da je neophodno dislociranje taksi stanice, koja se nalazi u samom centru grada, preko puta Nacionala. Slobodan Rančić, saobraćajni inspector Opštinske uprave Pirot,kaže da je više puta bilo reči o izmeštanju ove taksi stanice.

-Neophodno je da ovo taksi stajalište bude izmešteno, da ne bude na toj lokaciji, jer je reč o raskrsnici i frekventnoj ulici, čemu treba dodati i ponašanje samih taksista koji ne poštuju propise parkiranja i okretanja. Početkom godine mi smo uputili dopis Direkciji za izgradnju da se problem taksi stajališta tehnički reši, sa predlogom da bude premešten na lokaciju u ulici Branka Radičevića. U tom slučaju u ulici Srpskih Vladara takođe bi došlo do tehničkih mera u smislu otvaranja još jedne saobraćajne trake za skretanje levo, kako vozila koja skreću levo ka ulici Branka Radičevića ne bi ometala saobraćaj u glavnoj ulici – kaže Rančić.

Pošto je završena građevinska sezona, Rančić kaže da očekuje da ovi radovi budu započeti u narednoj građevinskoj sezoni po završetku zimskog perioda.