Izmena režima saobraćaja na autoputu E 80. U okviru privremenog režima otvara se leva cev tunela Sarlah i petlja Pirot Zapad

07. mart 2019. 06:40 Gradska hronika Pirot Plus Online

Iz Preduzeća "Koridori Srbije" obaveštavaju da se, u okviru privremenog režima saobraćaja, sutra 8. marta od 13 časova za saobraćaj u oba smera otvara leva cev novoizgradjenog tunela Sarlah, zbog radova na uklapanju magistralnog puta Niš - Dimitrovgrad sa novoizgrađenom trasom puta pored fabrike "Tigar Tyres" u Pirotu.

Istovremeno se za saobraćaj otvara petlja Pirot (Zapad) na autoputu, čime će biti omogućen ulaz u Grad Pirot preko saobraćajnice 1 u industrijskoj zoni (koja se nalazi između kompanije „TigarTyres “ i ulice Nikole Pašića).

Puštanjem u javni saobraćaj ovog dela autoputa, trajno se zatvaraju privremene devijacije (ispred tunela Sarlah i kod pumpe „Blue Petrol“). Veza grada Pirota sa autoputnim pravcem E80 obezbeđena je petljama Pirot (Istok) i Pirot (Zapad) čime će biti omogućeno odvijanje saobraćaja na deonici autoputa u kontinuitetu do graničnog prelaza Gradina.

Privremeni režim saobraćaja uvodi se u skladu sa projektom i rešenjem Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.