Izložba dečjih radova u "Prvomajskom cvetu"

20. novembar 2018. 11:33 Društvo Pirot Plus Online

Udruženje likovnih i primenjenih umetnika "Nova art scena" je u okviru Lokalnog plana akcije za decu Pirota realizovalo projekat "Bajkovito putovanje, interpretacija bajki iz različitih zemalja kroz govorno i likovno stvaralaštvo". Projekat je realizovan kroz umetničke radionice sa decom u vrtiću "Prvomajski cvet". Povodom završetka projekta danas je u "Prvomajskom cvetu" organizovana izložba dečjih radova.

Radionice su vodili profesori strukovnih studija, dr Dragana Dragutinović, dr Bojana Nikolić, dr Emilija Popović i dr Jelena Veljković Mekić u saradnji sa PU "Čika Jova Zmaj", objektom "Prvomajski cvet" i vaspitačima Marijom Manić i Jelenom Đorđević, u čijim je vaspitnim grupama projekat realizovan.

Prema rečima profesorke likovne umetnosti, Bojane Nikolić, deca su kroz bajke imala priliku da se upoznaju sa različitim zemljama, a rezultata projekta je izložba dečjih radova. Posle izložbe će uslediti elektronski katalog, najavila je Nikolić.

Bogatu izložbu posetila su deca iz ostalih grupa ovog objekta.

Iskoristili smo ovu priliku da o utiscima, kreacijama i novim stečenim znanjima razgovaramo sa našim malim stvaraocima. Sudeći po njihovim izjavama, bilo im je veoma lepo i zanimljivo.