Izložbom DLUP i Nove art scene Galerija u Pirotu uspešno privodi kraju godinu

20. decembar 2019. 15:30 Kultura Pirot Plus Online

U Galeriji „Čedomir Krstić“ otvorena je godišnja izložba Društva likovnih umetnika i pedagoga i Nove art scene. Prilikom otvaranja izložbe direkotrka Galerije, Radmila Vlatković, istakla je da DLUP postoji 44 godine, a Nova art scena šest godina unazad, a ova izložba je presek svega što se radilo na likovnoj sceni grada.

Radmila Vlatković je u svom obraćanju navela da su tokom 2019. godine imali uspešan repertoar, najviše je bilo izložbi lokalnih slikara, bilo je i gostujućih izložbi iz inostranstva, radionica i dve kolonije. Najznačajnije od svega je da je Galerija pored tri postojeća legata dobila još dva – legat Slobodana Sotirova i legat Petra Đorđevića, izdvojila je Vlatkovićeva.

Ovu izložbu otvorila je Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu. Ona je zahvalila direktorki Galerije jer se tokom cele godine trudi da sve izložbe budu uspešne, a Grad Pirot će i dalje nastaviti da podržava rad Galerije. Milica Golubović je dodala da je za kraj godine prava stvar što je postavljena izložba likovnih umetnika Pirota.

Ovom izložbom Galerija u Pirotu uspešno je privela kraju 2019. godinu tokom koje je otvoreno 25 izložbenih postavki, a najviše pažnje, prema rečima direktorke Radmile Vlatkoviće, poklonjeno je pirotskim umetnicima.