Izabran novi Savet mesne zajednice u Temskoj

07. maj 2013. 11:55 Društvo Pirot Plus Online


U Temskoj su ovih dana završeni izbori za Savet mesne zajednice. Četvorogodišnji mandat opet je poveren Tomislavu Pančiću. Prema njegovim rečima osnovna ,motivacija de se ponovo kandiduje za predsednika Savete jeste da je podosta poslova započeto u predhodnom peruiodu i da ih treba nastaviti. Pored kulturnih manifestacija, koje su već tradicija, na planu infrastrukture se more neprestano raditi, kaže Pančić.


- Akcenat stavljamo na infrastrukturu u selu. Unazad nekoliko godina učestvujemo u javnim radovima i ove godine na taj način uređujemo svoje okruženje. Poboljšali smo život u selu, ali ima još posla. Trenutno sređujemo opštinski stan u samoj zgradi mesne zajednice , prodavnica suvenira biće otvorena do kraja meseca, ogradićemo školsko dvorište. Konkurisali smo za uređenje centra sela, gde treba da se izgradi trg i gde ćemo kasnije održavati manifestaciju Staroplanisnka jela- kaže Pančić.


Jedan od značajnijih projekata koji bi trebalo da bude realizovan jeste adaptacija bivših prostorija pogona Prvog maja. Taj prostor, kako prdvidja projekat, biće uredjen u odgovarajući smeštajni kapaciet, odnosno hotel kaže Pančić.


-Projekat podrazumeva da staru školu, koja je ruinirana i u nezavidnom stanju preuredimo i obezbedimo smeštajni kapacitet koji će podrazujmevati 70-ak ležajeva – kaže Pančić.