Iz Budžeta grada Pirota dva ipo miliona za projekte nevladinih organizacija i udruženja gradjana

23. maj 2018. 14:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U cilju uspešne implemantacije Lokalnog akcionog plana za decu grada Pirota danas su potpisani ugovori o realizaciji projakata koji se finansiraju iz Budžeta grada. Od ukupno trideset jednog projekta, koliko je prispelo na konkurs, komisija je odabrala dvadeset. Za realizaciju ovih projekata izdvojena su dva ipo miliona dinara. Ovo je trinaesta godina za redom kako se i na ovakav način podržavaju aktivnosti u cilju podizanja kvaliteta života najmladjih sugradjana Pirota.

Nadica Adamović, šef odseka za poslove društvene brige o deci, kaže da su na transparentan način odabrani projekti koji imaju za cilj uspešnu realizaciju Lokalnog akcionog plana za decu.

Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu, kaže da je Lokalni akcioni plan za decu strateški dokument koji je usvojen 2005. godine. Do sada je podržano preko dvesta projekata, a pored toga Uprava grada izdvaja još više sredstava za podizanje kvaliteta života dece i porodice po raznim osnovama.

Prof. dr Mirjana Stanković Djordjević, realizuje projekat koji, pored ostalog , ima za cilj edukaciju prosvetnih radnika koji rade sa decom sa smetnjama u razvoju.

Mesni odbora Kola srpskih sestara već dvadeset godina, tradicionalno, realizuje aktivnosti u skladu sa projektom pod nazivom „Materice“ . Dr negica Pejić, predsednica „Kola“ je zadovoljna što će podsticajna sredstva biti korisno upotrebljena, ali i kad projekti nisu“ prolazili“ nalazilo se načina da se Dan majki dostojanstveno i svrsishodno obeleži.