Ivković: Zamena javne rasvete ulazi u završnicu. Obaveza partnera je da sve svetiljke funkcionišu

28. oktobar 2021. 12:37 Gradska hronika Pirot Plus Online

Zamena javne rasvete u Pirotu, projekat koji se realizuje u okviru Javnog privatnog partnerstva sa firmama Emporio tim i Resalta doo, počela je sredinom jula.

Od 19. jula ekipe izvođača su svakodnevno na terenu, i uz veće iil manje probleme, do sada su zamenile više od 90 odsto starih za nove svetiljke. 

Bojan Ivković, gradski menadžer za energetiku kaže da je projekat u tehničkom delu pri samom kraju.

U ovom trenutku, prema najavama partnera, očekujemo izestan pad dinamike radova, s obzirom da su utih preostalih desetak posto, ugavnom ostale teško dostupne svetiljke, koje se menjaju uz pomoć merdevina, ali i one svetiljke čija zamena  zahteva isključenje napona celih polja ili naselja. Takođe u doovoru sa partnerom, zamenu svetiljki u najudaljenijim planinskim selima odložili smo za proeće, rekao je iković. 

Sastavni deo Ugovora sa privatnim partnerom je da sve svetiljke, po završetku radova, budu u funkcionalnom stanju, što trenutno nije slučaj, istakao je Ivković

Ivkoviću smo prosledili sve vaše primedbe - Pobedina ulica, Ulica Đure Daničića, Dečanska, Staničenje, Temska, Vojnegovac, Veliko Selo, Krupac

Uštede su već vidljive. Prema računu za septembar ušteda unergije u kilovatima je na 40 do 45 odsto u odnosu na ranije. 

Sinoć smo ponovo razgovarali sa Bojanom Ivkovićem, ovog puta na terenu, u Ulici Đure Daničića. O tome uskoro.