Bojan Ivković: Subvencije za povećanje energetske efikasnosti ove godine 34 miliona dinara

14. jul 2023. 12:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Subvencije za povećanje energetske efikasnosti u porodičnim kućama i stanovima Ministarstva rudarstva i energetike biće dostupne građanima u 131 lokalnoj samoupravi, koliko ih se prijavilo na javni poziv Ministarstva u junu i dobilo sredstva za sprovođenje ovog programa.

Ukupna vrednost opredeljenih bespovratnih sredstava za građane iznosi 1,79 milijardi dinara, od čega je 978,3 miliona dinara ili 55 odsto obezbedilo Ministarstvo, a 813,8 miliona dinara jedinice lokalne samouprave, odnosno 45 odsto.

 Gradu Pirotu je, po ovom pozivu opredeljeno 17 miliona dinara, što je 2 miliona više nego prošle godine, rekao je Bojan Ivković, gradski energetski menadžer

Ove godine za subvencije za unapređenje energetske efikasnosti za 7 predviđenih mera, nanivou naše lokalne samouprave biće izvojeno 34 miliona dinara, po 17 miliona dinara od Ministarstva I iz gradskog Budžeta.

Sledeće sedmice biće potpisani ugovori između Ministarstva i lokalnih samouprava, a nakon toga sledi sprovođenje javnih poziva za privredne subjekte koji će izvoditi radove i očekuje se da već tokom leta budu raspisani prvi javni pozivi za građane.