Ivković: Objavljena preliminarna lista privrednih subjekata, uskoro Konkus za unapređenje energetske efikasnosti i za građane

02. avgust 2021. 12:03 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Na sajtu Gradske uprave Pirot danas je objavljena preliminarna lista privrednih subjekata koji su se javili na Konkurs za unapređenje energetske efikasnosti u okviru Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za energetsku efikasnost Grada Pirota za 2021., koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom rudartsva i energetike Republike Srbije.

Kako je rekao Bojan Ivković, energetski menadžer Grada Pirota, danas su objavljene preliminarne rangliste privrednih subjekata. Oni će biti potencijalni partneri našim gradjanima, koji će moći da odaberu jednog od ponudjenih privrednih subjekata.  

Konkusom su bile predviđene 4 mere - 1. Nabavka i ugradnja materijala za temičku izolaciju zidova, krovova, tavanica i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru porodičnih kuća i stanova. 2. Zamena spoljne stolarije, 3. Nabavka i instalacija kotlova na biomasu, 4. Nabavka i instalacija solarnih kolektora za grejanje sanitarne potrošne tople vode. 

Za prvu meru nije bilo zainteresovanih privrednih subjekata, rekao je Ivković.

Nakon završetka roka za prigovore i formiranja konačnih lista privrednih subjekata, biće raspisan i Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava građanima za energetsku sanaciju stambenih objekata. Prema našim projekcijama moćićemo da podržimo oko stotinjak projekata građanja za energetsku efikasnost, po ovom prvom pozivu, rekao je Ivković