Ivković: Na polju unapređenja energetske efikasnosti prošle godine postignuti dobri rezultati. Sufinansiranje mera nastavlja se i u 2024.

04. januar 2024. 11:48 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Bojan Ivković, gradski energetski menadžer govorio je danas za Portal Pirot Plus online, o rezultatima postignutim u prošloj, ali i planovima za ovu godinu.

Prema njegovim rečima prošle godine, treći put zaredom u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike realizovani su javni pozivi vezani za unapređenje energetske efikasnosti na nivou naše lokalne samouprave.

Rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Ministarstvo je prošle godine uložilo 44 miliona dinara, a na lokalu smo imali oko 280 prijava, i to sada ide svojim tokom, rekao je Ivković.

U februaru, eventualno martu očekujemo početak novog ciklusa, ovog velikog projekta, koji traje do 2027. godine. U budžetu grada za ove namene izdvojeno je 15 miliona dinara. S obzirom na dosadašnje dobre rezultate, izgledno je da se poveća učešće Ministarstva, čime ono i na taj način želi da stimuliše Pirot kao lokalnu zajednicu u kojoj se ovve mere sa uspehom realizuju, kaže Ivković.

Pirot je, zajedno sa još petnaestak lokalnih samouprava, učesnik projekta koji se odnosi na energetsku sanaciju stambenih zajednica, koje su povezane na sistem daljinskog grejanja

Sutra ćemmo objaviti deo razgovora vezan za javnu rasvetu i katastar individualnih ložišta.