Ivana Kostadinović: Planiramo nabavku računarske opreme za još jedan kabinet; Onlajn nastava ne može da zameni živu reč i rad u školi!

13. april 2021. 11:00 Društvo Pirot Plus Online

Grad Pirot je Gimnaziji opredelio sredstva u iznosu od milion dinara za nabavku računarske opreme. Ivana Kostadinović, direktorka škole, objašnjava da se javila potreba za opremanjem još jednog kabineta računarskom opremom, s obzirom da svake godine upisuju po jedno specijalizovano odeljenje za računarstvo i informatiku, a u septembu će ih biti četiri.

Računarska oprema će koristiti i novom specijalizovanom odeljenju za scensku i audio – vizuelnu umetnost, dodala je direktorka.

Pored ostalog, prema rečima Ivane Kostadinović, mnogo se ulaže i u poboljšanje nastavne platforme “Teams”, koju u školi koriste za online nastavu i za sada sve funkcioniše kako treba. Ipak, iako onlajn nastava i platforma koju koriste pruža mnogobrojne mogućnosti za kreativni rad, ništa ne može da zameni živu reč i rad u školi, dodalaje Kostadinović i istakla da je veoma bitan direktni kontakt profesora i učenika.

U međuvremenu, pored svih aktivnosti vezanih za nastavu, profesori Gimnazije Pirot rade i na stručnom usavršavanju. U poslednjih mesec dana održana su tri onlajn seminara.