Ivana Kostadinović: Izuzetno uspešna školska godina za Gimnaziju. Naš vaspitno-obrazovni proces pobedjuje sve izazove vremena u kojem živimo

10. jun 2021. 11:48 Društvo Pirot Plus Online

U Pirotskoj Gimnaziji još jedna školska godina privodi se kraju, izuzetno uspešno, iako je pandemija korona virusa u poslednjoj godini dosta promenila način rada i način samog obrazovanja. 

Kako je za portal Plusonline rekla Ivana Kostadinović, direktorka Gimnazije, učenici ali i profesori uspeli su da odgovore svim izazovima u novonastalnom vaspitno-obrazovnom procesu. To pokazuju i postignuti uspesi učenika Gimnazije na raznim takmičenjima i olimpijadama, od književnosti, matematike, stranih jezika pa sve do informatike, o kojima je direktorka sa ponosom govorila. 

Maturanti Gimnazije su 25.maja završili školovanje, a prethodne nedelje polagali su maturske ispite iz tri dela. Četvrti razred u ovoj školi završila su 104 učenika, od toga je 98 diplomiralo sa odličnim uspehom, pet sa vrlo dobrim i jedan sa dobrim uspehom. Direktorka je najavila i da će 14.juna biti organizovana podela diploma, a 28.juna tradicionalna Vidovdanska svečanost. 

U narednoj školskoj godini Gimnazija planira 5 odeljenja.Tradicionalno, po jedno odeljenje Društveno-jezičkog i prirodno matematičkog smera, prirodno matematičkog sa bilingvanom nastavom i dva specijalizovana odeljenja za informatiku i za scensko-audio vizuelne umetnosti. Prijemni ispiti su održavani do 16. maja, a direktorka kaže da su zadovoljni i odazivom ali i time kako su učenici uradili prijemne ispite.