Ivana Kostadinović: Gimnazija Pirot upisuje pet odeljenja, ovih dana počinje prijavljivanje učenika za specijalizovana odeljenja

08. april 2021. 12:26 Društvo Pirot Plus Online

Prema nedavno objavljenom Konkursu za upis učenika u prvi razred srednje škole, Gimnazija Pirot će ove godine imati pet odeljenja, kao i prethodne, ali sa određenim izmenama.

Naime, jedno odeljenje društveno jezičkog smera je smanjeno, a dodato je specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scensku i audio – vizuelnu umetnost. O ovome je za portal Plus onlajn govorila direktorka Gimnazije, Ivana Kostadinović.

Prema rečima direktorke Gimnazije Pirot, interesovanje za specijalizovana odeljenja postoji, a ovih dana počeće prijavljivanje učenika.

Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita za specijalizovana odeljenja obaviće se u periodu od 12. do 16. aprila.

Polaganje prijemnog za bilingvalno odeljenje odrđaće se 8. i 9. maja, za specijalizovano odeljenje za računarstvo i informatiku 9. maja, a za scensku i audio – vizuelnu umetnost 16. maja.