Ivan Radak, NALED: Siva knjiga - "Regulatorna biblija", još 100 preporuka za bolje uslove poslovanja

22. februar 2021. 13:30 Privreda Pirot Plus Online

Tradicionalna godišnju Konferencija o ekonomskim reformama u Srbiji povodom predstavljanja 100 preporuka za bolje uslove poslovanja SIVA KNJIGA 2021, biće održana sutra, 23. februara,u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Ivan Radak, šef Jedinice za odnose s javnošću NALED-a u ekskluzivnoj izjavi za Portal Plus online rekao je da će na godišnjoj Konferenciji biti predstavljeno trinaesto izdanje Sive knjige sa 100 preporuka Vladi Srbije za pojednostavljenje administrativnih procedura. Kroz Sivu knjigu do danas je prošlo 268 preporuka privrede od kojih su resorne institucije sprovele gotovo polovinu.

Posebno u ovoj Sivoj knjizi predloženo je 15 preporuka koje su obeležene "kovid bedžom", reč je o administrativnim procedurama koje je važno rešiti kako bi se ublažile negativne posledice pandemije, rekao je Radak.

Na Konferenciji će govoriti predsednica Vlade Ana Brnabić, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ali i predstavnici diplomatskog kora, privrede i mnogi drugi.

Na godišnjoj Konferenciji 2019. godine Priznanje za doprinos kvalitetnom izveštavanju o reformama i NALED-u dodeljeno je Nenadu Paunoviću, vlasniku Medijske kuće Ani press - Naxi plus radio i portal Plus online.