Isplatio se trud i rad Milana Tošića i njegovih igrača. KMF Pirot ponovo kao nekad. Devet golova u mreži SAS-a

04. mart 2019. 09:30 Sport Pirot Plus Online

Druga futsal liga

14.kolo

Pirot: KMF Pirot – SAS Zrenjanin 9:2 (3:0)

Hala Kej

KMF Pirot:Marko Despotović, Lazar Filipović 2, Dušan Krstić,Milan Marković 2, Miloš Simonov 3, Nenad Stojiljković, Miliš Jončić, Veljko Ćirić 1,Vojislav Ilić, Darko Bogdanović,Nemanja Nikolić 1, Đorđe Đorđević.

Da će mladi fudmaleri KMF “Pirot”, bez dovoljno iskustva u drugoligaškom takmičenju, tako ubedljivo savladati renomiranu ekipu SAS iz Zrenjanina, koja se bori za ulazak u Premijer ligu, verovatno nisu očekivali ni najveći optimisti, ljubitelji malog fudbala. U igru se ušlo vrlo oprezno. Rivali su dugo odmeravali snage, bila je to čvrsta i bespoštedna borba, a onda je mladi Nikolić u 9. minutu postigao gol za domaće. U igru ulazi još jedan mladi fudbaler, Lazar Filipović, koji svojim pogocima u 11. i 14. minutu pokazuje svoj raskošan talenat i odvodi svoju ekipu sa tri pogotka prednosti na odmor.

Drugo poluvreme je u znaku potpune dominacije Piroćanaca. Nižu se akcije i golovi. Simonov u 22. minutu postiže svoj prvi pogodak, u 27. je precizan Marković , a onda Simonov u naredna dva minuta postiže još dva gola. Marković je precizan i u 33. Minutu, a Ćirić u 34. Težak poraz SAS-a. Ova mlada ekipa najavljuje da je KMF Pirot na putu oporavka i da tek treba očekivati kvalitetne i uspešne partije.

Milan Marković, jedan od najboljih pojedinaca, je srećan zbog ovako ubedljive i važne pobede i smatra da uz nastavak dobrog rada i treninga pirotska publika, koja je večeras bila u velikom broju, može gledati dobar fudbal.

Jedan od naboljih i najiskusnijih trenera malog fudbala, Milivoj Batinica, trener SAS-a, iskreno je čestitao Pirotu na pobedi i kaže da ovako nešto nije očekivao, mada se pribojavao mlade ekipe koju je imao priliku da gleda ranije.

Milan Tošić, trener KMF Pirot, kaže da je pobeda bila od velike važnosti. U meč se ušlo sa jasnim ciljem da je pobeda neophodna i da su fudbaleri pokazali kako se na pravi način bori za bodove.