Ispitivanje Mosta na drugom ringu završeno uspešno, ocene stručnjaka odlične! Vladan Vasić: Dar Piroćancima za Slavu grada VIDEO

15. avgust 2015. 11:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Most na Drugom ringu do završetka svih radova broji poslednje dane. Danas je završen značajan posao. Most je položio najteži ispit. Ekipa stručnjaka iz beogradskog instituta IMS proverila je kvalitet, nosivost, ponašanje mosta pri opterećenju od 6o i 12o tona , sa dva , odnosno četiri velika transportera.

Prvi sagovornik, naravno, bio je prvi stručnjak IMS , Zdenko Hriberšek koji je rukovodio ovim poslovima.

Na mostu smo zatekli i glavnog projektanta mosta , Piroćanca, poznatog stručnjaka Milorada Spasića. On nije krio zadovoljstvo kvalitetom radova i svim onim što je do sada uradjeno. Spasić je najavio i dodatne poslove, tzkv. ,,šminkanje mosta,,

Dragan Nešić iz Direkcije je nadzor na ovom gradilištu. I on nije krio zadovoljstvo, uveren u dobre rezultate ispitivanja.

I na kraju vratili smo se Miloradu Spasiću. Ispitivanje, bilo je pri kraju. Zadovoljstvo nisu krili izvodjači, stručnjaci iz Instituta IMS, projektant , naravno. Dok su četiri teška kamiona radila poslednju proveru na sredini mosta, Milorad Spasić mogao je , nezvanično, da potvrdi da je ispitivanje u potpunosti uspelo.

Do kraja svih radova ostali su detalji. Završava se srednji deo nizvodne ograde sa ,,terasom,, uklanjanje oplata , uredjuje prostor ispod mosta, metalna ograda.

Po povratku sa gradilišta u programu Plus radija razgovarali smo sa Vladanom Vasićem, predsednikom Opštine. On je podsetio da je lokalna samouprava u proteklim godinama sanirala Gazelu, Golemi most, izgradila pešački most i Mali most. Most na drugom ringu je od izuzetnogn značaja.

Ovaj most će umnogome rasteretiti saobraćaj. Otvoriti prostor za brži bezbedniji prevoz . Pirot se širi i kada jednog dana ,,preskoči,, prugu, ovaj most će još više dobiti na značaju. Sve pohvale Štrabagu koji je most gradio kvalitetno, efikasno, poštujući sve detalje iz projekta. Pored mosta, dobili smo i modernu saobraćajnicu Drugi ring koja se u potpunosti uklapa u ambijent u ovom delu grada, rekao je Vladan Vasić, predsednik Opštine, najavljujući da će most biti predat Piroćancima na dar za Slavu grada.