Investicije škole "Dušan Radović" tokom letnjeg raspusta

17. jul 2014. 07:30 Društvo Pirot Plus Online

Nova stolarija u OŠ Dušan Radović biće postavljena tokom letnjeg raspusta. Slavko Ilić, direktor škole, kaže da je završena procedura i da očekuje da krajem naredne nedelje započnu radovi.

-Tender za ovaj posao je završen. Očekujem da u toku naredne nedelje počnu radovi na zameni stolarije u matičnoj školi. Komisija je izabrala izvođača radova, uplaćen je avans od 30% i očekujem da radovi počnu na vreme i budu završeni do početka naredne godine, odnosno već krajem avgusta. Vrednost ovih radova je oko 9 miliona dinara i ugovorom je predviđeno da radovi budu završeni za mesec dana-kaže Ilić.

Škola očekuje lokacijsku dozvolu za izgradnju škole u Staničenju.

-Završena je tenderska procedura, očekujemo izdavanje lokacijske dozvole, i da se javi najpovoljniji ponuđač. Posao bi trebalo da bude završen do 1. septembra, odnosno početka nove školske godine, međutim, ukoliko dođe do kašnjenja, mi ćemo nastavu držati u staroj zgrdi, a zatim kad nova škola bude gotova učenici će preći u novu zgradu. Rok za izgradnju je mesec dana. Plac na kome će se izgraditi škola je lokacij postojeće zgrade, površina placa je oko 30 ari, što znači da ima prostora i za uređenje školskog dvorišta i izgradnju igrališta-kaže Ilić.

Projektni zadatak koji smo postavili u saradnji sa JP Toplana je izmena parnog kotla, koji je star i prouzrokuje probleme tokom svake grejne sezone. Kotao bi bio postavljen u koli a grejao bi i susedni vrtić. Kasnije imamo u planu i izgradnju sportske hale. Dok u izdvojenim odeljenjima u seoskim školama planirano krečenje učionica tokom leta i uređenje sanitarnih čvorova, kako bi sve bilo spremno za početak školske godine, dodaje Ilić.