Interesi radnika na prvom mestu

22. januar 2013. 13:47 Privreda Pirot Plus Online

Predsednik Samostalnog sindikata Prvog maja,Zoran Živković,juče se u Beogradu sastao sa predstavnicima Agencije za privatizaciju.Tom prilikom,pored ostalog, razgovaralo se i o realizaciji socijalnog programa. Samostalni sindikat ostaje pri zahtevu da radnici Prvog maja imaju isti tretman kao i radnici Niteksa prilikom odlaska iz Preduzeća.Takodje, sindikat očekuje da Agencija za privatizaciju prihvati predlog da radnici, kojima su ostale dve godine do penzije, mogu da biraju jednu od ponudjenih opcija.

„Naišli smo na veliko razumevanje predstavnika agencije za privatizaciju po svim pitanjima oko odlaska radnika iz Preduzeća.Doduše, očekujemo i zvaničnu potvrdu svega onoga što smo dogovorili.Nastojimo da dobijemo saglasnost nadležnih da i radnici Prvog maja, koji se budu opredelili za socijalni program,dobiju iste uslove kao i svojevremeno radnici niškog Niteksa.“-kaže Živković.

U toku su i aktivnosti na regulisanju potraživanja radnika iz predhodnog perioda.Živković kaže radnici Prvog maja potražuju oko 4 miliona evra i da sidikat nastoji da svaki od radnika ravnomerno bude obuhvaćen isplatom.