Intenzivniji radovi na Malom mostu u februaru

16. januar 2013. 15:07 Gradska hronika Pirot Plus Online

Radovi na kružnom toku kod Malog mosta planiraju se u skladu sa vremenskim prilikama. Saobraćaj se u ovom delu grada prema rečima Zorana Arizanovića, iz Direkcije za izgradnju, nesmetano odvija.

-Kretanje vozila prema naselju Prčevac odvija se u oba pravca, kao i pešački saobraćaj preko Mosta. Nesmetano se odvija i dvosmerni saobraćaj prema Tigru, tako da nema provlačenja sporednim ulicama. Ono što predstavlja problem za puštanje putničkog saobraćaja jeste nezaštićen beton na mostu, na kom će se kasnije postaviti odgovarajuća izolacija. Ukoliko pustimo saobraćaj preko betona i dođe do snežnih padavina, bacanje soli ugrozilo bi postojeći beton. Zbog toga još uvek putnički saobraćaj nije pušten preko mosta – kaže Arizanović.

Arizanović kaže da će izvođač intenzivirati radove u drugoj polovini februara.

-Radovi zavise direktno od vremenskih prilika. Činjenica je da neće moći u tom periodu da se radi hidroizolacija i asfaltiranje ali će moći da se postave ivičnjaci, zatim formiranje ulaznih i izlaznih lepeza kružnog toka i sve neophodne instalacije, što znači svi oni radovi koji ne iziskuju visoke temperature. Postavljanje hidroizolacije zahteva toplo vreme i potpuno suvu površinu – kaže Arizanović.