Ima zainteresovanih za kupovinu AHA Mure Prvi maj

14. jul 2015. 13:04 Privreda Pirot Plus Online

Još uvek je rano govoriti o potencijalnim investitorima ili kupcima Kompanije AHA Mura Prvi maj, ali je sasvim izvesno da ima zainteresovanih i poznatih preduzeća iz sveta tekstila, izjavio je Ljubomir Sotirov, šef kadrovske službe u AHA Muri u stečaju.Medjutim , Sotirov je rekao da je za 20. Jul zakazan sastanak u Ministarstvu privrede sa potencijalnim kupcem iz Portugalije koji je pokazao interesovanje za pogon u Pirotu.

“Priča se medju radnicima o tome da postoje zainteresovani kupci,ali ja ne bih o tome sada govorio da ne dodje do zabune.Ono što ipak mogu reći to je da sam siguran da će do prodaje Kompanije AHA Mura Prvi maj Pirot u stečaju ipak doći.Stečajni upravnik je u stalnim kontaktima sa potencijalnim zakupcima, kupcima ili investitorima i o tome će tek biti reči.Nezahvalno je sada bilo šta da kažem ili spominjem konkretna imena. Ono što još mogu da kažem kada je reč o angažovanju “Merkatusa”, jeste da se u Hali 1 radi uveliko i očekujem da će početi uskoro i Hala 2 da radi” –izjavio je Sotirov

U Kompaniji AHA Mura Prvi maj u stečaju se nastavlja sa uručivanjem rešenja radnicima o njihovom prestanku radnog odnosa u ovoj Firmi. Do sada je preko tri stotine radnika preuzelo dokumentaciju i obratilo se Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje i Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Prema rečima, Ljubomira Sotirova, šefa kadrovskih poslova u AHA Muri, tokom vikenda je obrađena dokumentacija za radnike čija prezimena počinju na slova M i N.Sotirov je pozvao i one radnike čija je dokumentacija ranije obradjena po azbučnom redu a nisu je preuzeli da mogu da dodju i preuzmu svoja dokumenta u kadrovskoj službi. Za danas su planirani radnici, čije prezime počinje na slova O,P i R, sutra su radnici sa prezimenom na S.