Igraj Pirote, zaigraj! Obrada ove pesme, poklon Saše Jovanovića, Piroćanca u Beogradu, sina legendarnog Džigeca!

25. april 2020. 14:30 Društvo Pirot Plus Online

Evo još jednog iznenadjenja. Prijatnog, naravno.  Vi, stariji, sigurno znate maestra za harmonikom, uvek vedrog Miodraga Jovanovića Džigeca. Život je darivao Pirotu, voleo je muziku, svirao u narodnom orkestru KUD Predrag Bošković Pavle, neobično voleo Radnički.

     Džigecov sin, Saša Jovanović, takodje, bio je član KUD Predrag Bošković Pavle. Život ga je odveo u Beograd. Tamo je zasnovao porodicu i profesionalno se bavi  muzikom. Ima svoj bend.

    Sašu, inače, možete ponedeljkom i četvrtkom da slušate uživo na njegovom instagram profilu sasa.jovanovic17. Zabavlja vas ponedeljkom od 21h uživo! U ovim teškim vremenima. Uživaćete u njegovim evergrin pesmama.

    Nedavno smo se čuli Saša i ja. Uživao sam u njegovim pesmama, četvrtak je bio.

     Poslednji put videli smo se u Pirotu, gledali smo košarku zajedno. Kada Radnički igra u Begradu Sale gleda svaku utakmicu, navija, raduje se i tuguje i uvek nam pošalje komentar.

     U svemu smo bliski, dragi drugari. Ne mogu da mu oprostim samo jedno, "crno belu" boju. Šalim se, naravno. Sale je, inače, svirao i na sahrani najvećem Partizanovcu Miši Tumbasu!

   Danas je Sale ispunio obećanje. Stigao je mejl i snimak naše, njegove obrade pesme "Igraj Pirote"!

Pesma Pirotu

Sasa Jovanovic <pir967@gmail.com>

11:42 (1 hour ago)

Pozdrav,  Portalu Pirot Plus online.  Pre izvesnog vremena sam video pesmu posvećenu našem gradu. Našem Pirotu...

    Saznao sam da je tekst napisao moj dugogodišnji prijatelj Nenad Paunović... Uz njegovo dopuštenje sam, evo, uradio svoju, akustičnu verziju na taj tekst...

    S obzirom da dugo ne živim u Pirotu,  ogromno mi je zadovoljstvo da istu poklonim svom gradu...

    Ili bolje rečeno...

DVA PRIJATELJA ZAJEDNIČKIM SNAGAMA POKLANJAJU PESMU NAJLEPŠEM GRADU NA SVETU