I dalje se čeka odgovor Ministarstva privrede

07. avgust 2014. 23:15 Privreda Pirot Plus Online

Još uvek nema odgovora nadležnog misinistarstva i Vlade Srbije, kada su problemi u kompaniji AHA Mura “Prvi maj” u pitanju. Slaviša Svilarov, finansijski direktor kaže da je dopis upućen, ali da povrtane informacije nema.

- Postoje i odredjeni razlozi s obzirom da je ministar privrede preuzeo resor finansija, da su u toku godišnji odmori i slično, ali mi očekujemo konkretne odgovore kada su naši problemi u pitanju. Smatramo da je krajnje vreme da država zaume konkretan stav kada je AHA Mura “Prvi maj” u pitanju. U fabrici se i dalje radi uz puno problema, kapaciteti su trenutno upošljeni u potpunosti, završavaju se ugovoreni poslovi za ovu sezonu, a kolektivni godišnji odmor počinje 15. avgusta. Uz puno problema je juče završena isplata majske zarade. U planu je da se do početka godišnjeg odmora uplati i deo junske zarade. Pritisak poverilaca kako po osnovu ranijih tako i po tekućim obavezama, konstantno raste, mi to za sada pokušavamo da rešavamo, ali sam gotovo siguran da nećemo još dugo moći da na ovakav način servisiramo sve svoje obaveze, kaže Svilarov.

Svilarov ističe da kupci žele da nastave saradnju sa fabrikom, ali da bi se poslovi ugovorili neophodno je da se reši status kompanije. Rukovodstvo fabrike pokušaće da do kraja naredne nedelje zakaže sastanak sa predstavnicima Vlade i Ministarstva privrede.